تاریخ انقلاب اسلامی ایران
-
ساواک را با زیرکیاش کلافه کرده بود | روایت پسر شهید سیدعلی اندرزگو از پدرش در سالگرد شهادت او
شهید اندرزگو در مشهد هم شرایط خوبی نداشت. آنجا هم ساواکیها دست از سرش برنمیداشتند. او هم برای اینکه خانوادهاش در امان بمانند و بتواند کار اصلی خود را به سرانجام برساند به یکی از روستاهای مرزی افغانستان رفت.
-
تصاویر؛ مقتول در پیکان آبی | ضربه سختی که مهدی از اعدام سید مجتبی خورد | نفوذ در مجلس و خارج کردن اسناد | روایت شاهد ماجرا از واقعه تلخ
امروز چهارم شهریور چهل و سومین سالروز ترور مهدی عراقی و فرزندش حسام به دست عوامل گروهک تروریستی فرقان در سال ۱۳۵۸ است.
-
تصاویر ترور حاجی در حجره | غضنفرنژاد با نام مستعار «سیاوش» که بود؟
چند ساعت بعد از پایان فینال مسابقات باشگاهی قهرمانی آسیا در سال ۱۹۷۰ و پیروزی تیم فوتبال تاجِ ایران در برابر تیم هاپوئلِ اسراییل در ورزشگاه امجدیه تهران، دستگیر و به چهار سال زندان در سلول انفرادی محکوم شد و دوره محکومیتش را در زندان تهران و مشهد سپری کرد.
-
یک پژوهشگر مسائل نظامی تشریح کرد:
جزئیات و اسناد حضور بهائییان در ارتش پهلوی | ۶۵ فرمانده ارتش شاه بهایی بودند | علت ورود بهائیان به ارتش چه بود؟
یک پژوهشگر مسائل نظامی گفت: از مجموع بهاییان نظامی شناسایی شده، ۶۵ نفر در بالاترین مناصب و رده های عالی نظامی حکومت پهلوی مشغول به فعالیت بودهاند که اسامی آنانی که بهائی بودنشان براساس گزارشات ساواک یا ارتش یا اسناد بهائیت مشخص شده است.
-
انتشار برای نخستین بار | دیدار جمعی از آزادگان با رهبر انقلاب در سال ۶۹
برای اولین بار جمعی از آزادگان سرافراز بعد از بازگشت به میهن اسلامی در سال ۶۹ با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند.
-
رئیسی در زمان تنفیذ دیگر روسای جمهور چه مقامی داشت؟ | ۱۳ تنفیذ ریاستجمهوری به روایت تصاویر؛ از بنیصدر تا رئیسی
یک سال از روزی که رهبر انقلاب اسلامی حکم ریاست جمهوری آیت الله سید ابراهیم رئیسی را تنفیذ کردند، میگذرد. تنفیذی که در تاریخ ۴۳ ساله جمهوری اسلامی، ۱۳ بار انجام شده و ۸ نفر را بر صندلی ریاست جمهوری اسلامی ایران نشانده است.
-
برگزاری نماز جمعه از کدام دوره آغاز شد؟ | دلیل عدم استقبال از نماز جمعه در قبل انقلاب | تصاویری تاریخی از نماز جمعه
پیش از انقلاب برخی اتفاقات باعث شد جامعه از نماز جمعه دور شود ولی این فریضه عبادی ـ سیاسی، پس از سرنگونی رژیم پهلوی توانست جایگاه خود را به دست آورد و مورد استقبال مردم قرار گیرد.
-
خوانشی تحلیلی از روایت محمدتقی بهلولگنابادی، از فاجعه گوهرشاد
وقتی رضاخان تصمیم گرفت تا سحر کار را تمام کند!
«شنبه شب اما قزاق دستور به کشتار داد! مأموران تصور بردند که مردم با طی شدن پاسی از شب، حرم را ترک میکنند که بالعکس شد! حتی به آنان خبر رسید که از دهات مجاور مشهد نیز خلقالله به معترضین میپیوندند. شرایط به سمتی میرفت که کار را بر متولیان سرکوب مردم سخت میکرد.»
-
میخواهند شما را زیر علم داروین انگلیسی ببرند! | یک فاجعه در در آینه ۴روایت و تحلیل
زندهیاد آیتالله محمد واعظزاده خراسانی، از عالمان کهنسالی بود که هم پدرش در قیام مسجد گوهرشاد حضور فعال داشت و هم خود در دوران کودکی، آن را از نزدیک مشاهده کرده بود. او سالها بعد و در یک گفت و شنود تاریخی، به بازگویی مشاهدات خویش در این فقره پرداخت.
-
روایت سردار شادمانی از خنثی شدن کودتای «نقاب»
قرار بود ۵ میلیون نفر در تهران کشته شوند | میخواستیم تهران را بگیریم اما ...
معاون قرارگاه مرکزی خاتمالانبیا گفت: حضرت امام، مردم و مادران ایران را میشناختند و به همین خاطر فرمودند دست کودتاچیها به تهران نمیرسد. اگر کودتای نقاب [اشتباهاً معروف به نوژه] اتفاق میافتاد، انقلاب شکست نمیخورد، اما خسارت فراوانی میدیدیم.
-
مروری بر زندگی شهید بهشتی در گفتوگو با پسرش «سید محمدرضا بهشتی» در سالروز واقعه هفتم تیر
مردی که برای ایران یک ملت بود
عالم متفکر یا دانشمند آزاداندیش، فرقی نمیکند؛ هر دو لقب مردی است که امامخمینی(ره) با شهادت او در واقعه هفتمتیر در وصفش گفتند: «بهشتی یک ملت بود.» چه زیبا هم تعبیر کردند.
-
«کریم رادیو» ۷۳ نفر را شکار کرد | روایت وزیر خارجه وقت هلند از مرگ تروریست ایرانی
امروز هفتم تیر چهل و یکمین سالگرد ترور آیتالله سید محمد حسینی بهشتی و ۷۲ عضو حزب جمهوری اسلامی در سال ۱۳۶۰ است.
-
سالگرد سوء قصد به جان حضرت آیتالله خامنهای
مرکز آمادهباش؛ «حافظ هفت» مجروح شده | حافظ ۷ کد رمز چه کسی است؟
خودرو حامل آیتالله خامنهای که از جماران به راه افتاده بود، آن روز یک میهمان ویژه هم داشت؛ خلبان سرلشکر عباس بابایی فرمانده پایگاه هشتم شکاری، که میخواست درددلهایش را با امام جمعه تهران و نماینده امام در شورای عالی دفاع در میان بگذارد. اتومبیل آنها نیم ساعت زودتر از اذان ظهر به مسجد ابوذر رسید و گفتوگوها تا زمان اذان به طول انجامید
-
ترور در شبستان و فرار از توالت | تصاویر؛ از لحظه اول ترور تا شناسنامه ضارب | تشخیصِ اشتباه در شناخت تروریست ها
تروریست فرقانی در شرح عملیات تروریستی خود، اینگونه گفت که «میز بزرگ بود و او برای برداشتن کاغذ سوالها به این طرف و آن طرف خم میشد و امکان اینکه بمب به هدف بخورد نبود. ترس از انفجار بمب قبل از رسیدن نوار کاست به آخر، باعث شد هر چه زودتر جورابهایم را بپوشم و به توالت بروم و از آنجا فرار کنم.»
-
مشهورترین سخنرانی علی شریعتی | آرزوهای دکتر شریعتی با صدای خودش
شناخت «علی شریعتی» سخت است؛ خودش یک رشته تخصصی است! اما میگویند اگر میخواهی حقیقت وجود کسی را بشناسی ببین آمال و آرزوهایش چیست. شریعتی یک سخنرانی مشهور به «نیایش» دارد که خودش آرزوهایش را میگوید.
-
روایت بازمانده انفجار ۷تیر از واقعه | از سال سوم احساس کردم آن احمدی نژادی که خودش را معرفی کرده نیست | هشت سال دولت روحانی برای مردم مشقتآفرین بود
«روزهای یکشنبه در حزب جمهوری اسلامی جلساتی متشکل از عناصر اصلی سیاستگذار در کشور از سه قوه تشکیل میشد. در حقیقت یک اتاق فکر برای نظام اجرایی کشور در آن زمان بود».
-
جزئیاتی درباره ایستادگی مردم مشهد در برابر اجباری شدن گذاشتن کلاه شاپو توسط رضا خان؛
این کلاه آغشته به خون است | دلیل ابلهانه رضا خان برای اجباری کردن کلاه شاپو | نامه محرمانه نخست وزیر که باعث عزلش شد
۲۱ تیر ۱۳۱۴ روز کشتار در مسجد گوهرشاد مشهد است. این حادثه در پی اجباری شدن گذاشتن کلاه شاپو برای مردان رخ داد. عدهای از مردم در مقابل این اجبار مقاومت کردند. مهمترین ایستادگیها توسط مردم شهر مشهد در مسجد گوهرشاد صورت گرفت که شرح آن در ادامه میآید.
-
غرضی: سالها با مسعود رجوی کار کردم | هشدار امام(ره) به منافقین در نجف | چرا سازمان در برابر انقلاب اسلامی دست به اسلحه برد؟
سیدمحمد غرضی، عضو جداشده سازمان مجاهدین خلق میگوید: در سال ۵۴ وقتی مجاهدین خلق، خدمت حضرت امام در نجف آمدند، امام به آنها فرمودند: شما نهایتاً ۳۰۰ نفر هستید. حکومت شما را قلع و قمع میکند، ولی آنها اعتقاد به مبارزه مسلحانه داشتند.
-
خطر خودنمایی رائفیپورها و شومنها | اینها نمادی از سیر قهقهرایی اندیشه هستند | پیام ساده اما تلخ تعطیل شدن آمفیتئاتر حسینیه ارشاد
۲۹ خرداد سالروز درگذشت مرحوم علی شریعتی است، شخصیت متفکری که اگرچه به برخی اندیشههایش میتوان نقد وارد کرد اما نمادی از نسل اول سخنرانان انقلاب بود که جوانان را دعوت به تفکر میکرد، مسئلهای که گمشده امروز جوانان انقلابی است.
-
یک خاطره ناب از نخستین فرمانده سپاه
ماجرای سفر رهبر انقلاب به چین و کره شمالی | با آمریکاییها به نتیجه مثبتی نمیرسیم
سفیر اسبق کشورمان در چین در برنامه تلویزیونی دستخط ماجرای سفر رهبر انقلاب به چین و کره شمالی و سخنرانی ایشان در مجلس کره شمالی را مطرح کرد.
-
پیشنهاد وسوسهانگیزی که عکاس چهره امام رد کرد | لحظههای نابی که علی کاوه از بنیانگذار انقلاب شکار کرد
علی کاوه به بهانه برگزاری نمایشگاه «لحظه» درباره عکاسی از امام خمینی(ره) از لحظه ورود ایشان به ایران از ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ تا رحلت ایشان در بهشت زهرا(س) توضیحاتی ارائه کرد.
-
عباس سلیمی نمین تشریح کرد:
مفهوم نامه سردار سلیمانی به حسن روحانی و مدعیانی که درکی از عدالتطلبی ندارند | چرا امام از بنیصدر یا چرا رهبری از روحانی حمایت کردند؟
عباس سلیمینمین معتقد است که مدیریت اسلامی که ما شهید سلیمانی را الگو و شاخص آن میدانیم به این معناست که با استفاده از ارتباطات وسیعی که وجود دارد، با جامعنگری بهگونهای تدبیر شود تا حقوق مردم تامین و تضمین شود.
-
روایت شاهدان عینی از وقایع ۱۵ خرداد ۱۳۴۲
بدن مثله شده کشتهها را برای ترساندن مردم به حسینیه ورامین آوردند | کشته و زنده را در ۴ گودال بزرگ دفن کردند
ساعت حدود ۸ صبح روز واقعه من در میدان مرکزی ورامین حضور داشتم، وقتی کاسبها آمدند، صحبتهای درگوشی هم شروع شد که میگفتند امام (ره) را دستگیر کردند؛ همه خود را مسئول میدانستند چراکه سابقه نداشت مرجع تقلیدی دستگیر شود و این برای مردم سنگین بود.
-
تفاوت نظر امام خمینی (ره) و مرحوم منتظری درباره ولایت فقیه | آیا میزان رأی ملت است؟
عضو هیأت علمی گروه تاریخ و اندیشه معاصر مؤسسه امام خمینی (ره) گفت: رأی مردم ملاک ارزش و ضدارزش نیست؛ اما حاکم حقی هم که خدا تعیین کرده باید مقبولیت داشته باشد و مردم را همراه کند و اگر نبود، باید مثل امیرالمؤمنین (ع) بنشیند تا آن شرایط فراهم شود.
-
تصاویر | امام اولین بار چه زمانی دعوت به قیام کرد؟ | ماجرای سیلی آقا روحالله به صورت اشغالگر حجرهها
وقتی خبر به گوش آقا روحالله میرسد، خود را به حیاط مدرسه میرساند. عبایش را کنار میگذارد، به حجرههای اشغال شده میرود و با عتاب از اشغالگران میخواهد اتاقها را خالی کنند، یک سیلی هم به گوش گندهترین آنها میزند.
-
جستارهایی در سیره سیاسی زندهیاد غلامرضا حسنی در گفت و شنود با راضیه پورحیدر
مردی که از سال۱۳۴۰ برای انقلاب چریک تربیت میکرد
راضیه پورحیدر، مدیر حوزه علمیه الزهرا(س) ارومیه در توصیف ویژگی های حجت الاسلام غلامرضا حسنی می گوید:آقای حسنی از سال۱۳۴۰، چریک تربیت میکردند! در کوههای اطراف بزرگآباد، به ۴۰نفر و شاید بیشتر، تیراندازی یاد میدادند. پیشتر در دوران نوجوانی و زمان پهلوی اول، در مقابل خانها ایستاده بود و در زمان پهلوی دوم، پیشرو حرکتهای انقلابی در ارومیه بودند.
-
فرمانده ای که به خاطر یک پیشبینی با ۱۴ گلوله ترور شد! | بیانیه دادند او را کشتیم
فروردین ۱۳۶۱ در حوالی میدان هفتم تیر تعدادی از منافقین در لباس بسیج از سه طرف به خودروی من گلوله بستند. رانندهام شهید شد و خود من ۱۳ گلوله خوردم و به بیمارستان منتقل شدم؛ چون پیشبینی کرده بودم که آنها روزی مقابل نظام میایستند.
-
زندهیاد حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا حسنی در آیینه روایت همسر
راز اسلحه حجت الاسلام حسنی | ماجرای ازدواج سوم؛ مبهوت چهره ایشان شدم | دولت خاتمی را دولت افسادات میدانست
۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ سالروز رحلت حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا حسنی است که تا ۲۴ دی ۱۳۹۲ نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان غربی و امام جمعهٔ شهر ارومیه بود. خانم عفت عربلوی در گفت وگویی خاطرات جالبی از این روحانی شناخته شده بیان کرده است.
-
دو کلمه هم از صدای آمریکا درباره قدرت نظامی رژیم پهلوی! | واکنش کیهان به یک تحلیل
صدای آمریکا در تحلیلی مطایبهآمیز نوشت: اگر انقلاب نشده بود، ایران اکنون قدرت نظامی اول منطقه بود(!)تحلیل صدای آمریکا، در حالی منتشر شده که ارتش رضاخانی در برابر ارتش متفقین سه روز بیشتر مقاومت نکرد و ارتش محمدرضا پهلوی هم صرفا در سرکوب ملت ایران یا حضور در مأموریتهای منطقهای آمریکا و صهیونیستها ایفای نقش میکرد.
-
دلخوری احمد متوسلیان از فرماندهان عملیات | به من فرمانده تیپ نگویید! | اولین کسی که دستش را بلند کرد و گفت: من آمادهام
صیاد شیرازی گفت: برادران عزیز! این تدبیری که ما اعلام کردیم، اگر دستور امام باشد، شما چه میگویید؟ اگر امام فرموده باشند که باید عملیات ادامه پیدا کند، حرف شما چیه؟