منطقه ۱
-
گلابدره؛ رودخانهای که با خود بوی گل میآورد
رودخانه گلابدره از ارتفاعات شمال تهران سرچشمه میگیرد و پس از پیوستن به رود دربند به سمت جنوب شهر حرکت میکند.
-
انتقاد معاون شهرسازی تهران: این بیمارستان و پاساژ شلوغ در منطقه یک پارکینگ ندارند
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با تأکید بر اینکه بیمارستان شهدای تجریش مطالعات ترافیکی ندارد، گفت: پارکینگ این بیمارستان باید تأمین میشد اما در حال حاضر با وجود اینکه بیمارستان در آستانه راهاندازی است، تأمین نشده است.
-
پایان ماجرای بوستان در حال تخریب منطقه یک؟ | شهرداری در حال مذاکره برای خرید زمین شخصی بوستان
رئیس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شهرداری تهران از پیگیری برای توقف کامل حکم تخریب بوستان کوهپایه خبر داد و گفت: شهرداری نسبت به تملک زمین این بوستان در صورت توافق با مالک، آمادگی کامل دارد.
-
داستان بوستانی که در شمال تهران در حال تخریب است | مالک ۲۰۰ میلیارد تومان پول میخواهد
بوستان کوهپایه به مساحت ۷۷۰ مترمربع یکی از بوستان های محلی در اسدآباد زعفرانیه است که ۲۲ اسفند پارسال شخصی با در اختیار داشتن رای قضایی و حکم قلع درخواست ساخت و ساز در این بوستان کردهاست.
-
از شورای شهر چه خبر؟ / ۵
امانی : پارکینگ شدن خیابانهای درکه مسئله است | رستورانهای این منطقه برای ساکنان مشکل ساز شد
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران گفت: ۷۰ رستوران در مسیر هفت کیلومتری و دیگر جاذبهها، فضای مناسبی را برای گردشگران فراهم کرده اما برای ساکنان مشکلساز شده است.
-
عکس | تبدیل بقایای چنار ۳۵۰ ساله در باغفردوس به مجسمه مولانا
سرپرست معاونت خدمات شهری و محیط زیست شهردار منطقه یک تهران گفت: با دستان یک هنرمند مجسمه چوبی مولانا بر تنه خشک بر جای مانده از یک درخت چنار در باغ فردوس نقش بست.
-
نگین درخشان تجریش در گذر زمان | از حمله مغولها تا سیل ویرانگر
امامزاده صالح(ع) تهران که درمحدوده شمیران واقع شده بهدلیل نسب ویژه با ائمه اطهار(ع) و قدمت تاریخی در میان زیارتگاههای تهران، جایگاه ویژهای دارد و از مکانهای تاریخی محله تجریش محسوب میشود.
-
قهرمان محله | این بانو خانهاش را وقف بیماران کرده است | از ساخت خانه بهداشت تا نوسازی مدرسه و بیمارستان
پیداکردن چهره سال منطقه کار سختی نبود. در همین کوچهپسکوچههای محلههایمان آدمهایی زندگی میکنند که هر روز از کنارشان عبور میکنیم و نمیدانیم که با کارهای بزرگ و خیرخواهانه، حکم قهرمان دارند.
-
مجری معروف تلویزیون: خانوادهها پا به پای بچههای حرکت کنند
خیلیها او را میشناسند. آنها که قدیمیترند، با صدای او آشنا هستند و نسل جوان با تصویر و صدای گرمش در برنامههای خانوادگی تلویزیون.
-
همراه آیتالله حکیم به دیدار حجت کسری مداح مشهور شمیران رفتهایم
حنجرهای گره خورده به بغض
اهالی شمیران هنوز به یاد دارند روزهایی را که با نفس گرم مداح دوست داشتنی، در وادی کربلا سیر میکردند و با شور و نوای او واقعه عاشورا مقابل چشمانشان مجسم میشد. از آن زمان که پای مداحی «حجت کسری» در شمیران میرفتند ۱۱ سال گذشته و دیگر نوای سوزناک او از حنجرهای که وقف مولایش کرده بود، شنیده نمیشود.
-
چند روایت از زندگی «حاجی نباتی» به روایت همسایگان و علاقهمندان
پیرمرد برکت محله بود | ما را شاخه نباتی دادند
در محله دزاشیب از هرکسی اسمش را میپرسیدی با دست آدرس محل زندگیاش را نشان میداد. از پیر و جوان تا بزرگ و کوچک همه حداقل اسمش را چندین بار شنیده بودند؛ عبد صالح خدا، مرحوم حاج حسین قنبری قائم معروف به حاجآقا نباتی.
-
پدر شهید محمد صادق طوبایی از دلتنگیهایش میگوید
خانهای که حسینیه شد
حجتالاسلام «محمدحسن طوبایی» گفتوگو را با یادی از پسر شهیدش و با این جملات آغاز میکند: «محمد صادق به اقامه نماز اول وقت اهمیت میداد و سعی میکرد در هر شرایطی نمازش دیر نشود...
-
همراه با یکی از اهالی به دوردستهای شمیران سفر کردهایم
تصاویر کمتر دیده شده از شمیران | طاق نصرتِ فرشی برای ورود تختی از ملبورن
چنارهای بلند قامت خیابان ولیعصر(عج) که تمام شود، چشمتان به گنبد فیروزهای امامزاده صالح(ع) در سرپل تجریش روشن میشود. از همین نقطه است که شمیران شروع میشود.
-
پیشکسوت تیم ملی فوتبال: هممحلهای! شمیران را دودستی بچسب! | با ایرج از شمیران تا امجدیه پیاده میرفتیم
قصه رقابت آبی و قرمزها حکایتی بیش از ۴۰ سال است. از شروع رقابت این ۲ باشگاه با هم تا امروز تب بازیهایشان برای هواداران دو آتیشه بالا بوده و شهرآورد پایتخت به اصطلاح فوتبالیها ۶ امتیازی است.
-
تاریخ یکی از محلههای قدیمی شمیران را ورق میزنیم
تماشای یک محله زعفرانی و چهرههای معروفش | سالشمار وقایع تاریخی این محله را بخوانید
محلهها را به نامهایشان میشناسند و هر نامی برای خودش داستان یا داستانهایی دارد. «زعفرانیه» از آن نامهایی است که چندین داستان در دل خود دارد. بعضی میگویند این محله از وقتی دروازه باغ سعدآباد را رنگ زعفرانی زدند به این نام معروف شد.
-
ببینید | لحظه دستگیری اراذل و اوباش در جردن تهران | قرار دعوای آنها این کافه شلوغ بود
رئیس مرکز عملیات سازمان اطلاعات پلیس تهران: چند روز پیش ۲ گروه اراذل و اوباش در کافهای در جردن قرار دعوا میگذارند. بعد از زدوخورد و تخریب کافه در کمتر از یک روز عوامل اصلی این دعوا شناسایی و دستگیر شدند.
-
خاطره خواندنی کاسب شمیرانی با جهان پهلوان تختی
مغازه آقا سید قدیمی است. خودش هم آنقدر در کارش سابقه دارد که جهان پهلوان «غلامرضا تختی» یا به قول خودش آقا تختی هم مشتریاش بوده. از میان اهالی بومی نیاوران هم کسی نیست که او را نشناسد و گذرش به مغازه قدیمی آقا سید نیفتاده باشد.
-
پدربزرگ مهربان چیذر را بشناسید | قابهای دوستداشتنی از یک زندگی
سالهاست دیگر اهالی محله او را سوار بر دوچرخه ندیدهاند. حالا دیگر دوچرخه عصایش است. به آن تکیه میکند و مسیر خانه تا مسجد را پا به پای چرخها قدم میزند. بچههای محل او را پدربزرگ مهربان چیذر میدانند.
-
تلخ و شیرینهای یک زندگی شگفتانگیز | خیلیها از ازدواج ما متعجب بودند
«ما عاشق شدیم. روزهایی که تصمیم به ازدواج گرفته بودم هر چند برای خودم هیجانانگیز و شادیآور بود اما بسیاری در این میان ناراحتم کردند. با تعجب نگاهم میکردند و میگفتند: فامیل هستید؟ از قبل او را میشناختی؟ انگار آب سردی روی تنم میریختند!
-
دیدار با روای شهادت همرزمان در دشت ذوالفقاریه
مهر سال ۱۳۵۹ هنگامی که ارتش بعث عراق به خاک کشورمان حمله کرد تاریخ برای بیشتر هموطنانمان در گوشه و کنار شهر به گونهای دیگر رقم خورد. در این میان مردم از هر قوم و آیینی برای دفاع از جان، مال، ناموس، دین و تمامیت ارضی سرزمینشان راهی جبهههای حق علیه باطل شدند.
-
تاریخ یکی از محلههای قدیمی شمیران را ورق زدهایم
شاهزادگان و درباریها خورآذین را تصاحب کردند | ورود آلمانیها و عثمانیها به شمال تهران | سالشمار وقایع تاریخی محله
بیش از ۹۰۰ سال پیش مردم «باغ جنت گلشن» و «گل باوکان» از شر گرگها به اطراف قبر امامزاده صالح (ع) کوچیدند. گل باوکان باغی بود روی تپهای که در نزدیکی پل رومی فعلی قرار داشت. وقتی مردم جنت گلشن و گل باوکان به اطراف قبر امامزاده صالح(ع) رسیدند همانجا بار وبندیلشان را زمین گذاشتند و ماندگار شدند.
-
نمایشگاه هنر در مجتمع تجاری پر رفت و آمد | هنر ایرانی در جهان محبوب است
اگر ساکن شمیران هستید و کمی ذوق و علاقه نسبت به عالم هنر بهویژه رشته نقاشی در وجودتان دارید، حداقل یک بار گذرتان به طبقه ششم پاساژ قائم(عج) افتاده است.این طبقه نمایشگاههای هنری متنوعی دارد و در واقع بازاری برای ارائه و فروش آثار هنری محسوب میشود.
-
خاطرات پری صابری از بازار افسونگر پایتخت | برای رفتن به صحرا به نیاوران میرفتیم
از زمان بازگشتش به ایران، یعنی درست پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در شهرک غرب زندگی میکند و قبلترها زندگی در محدوده خیابان فلسطین را تجربه کرده است.
-
علیرضا افتخار شمیران بود
در یکی از روزهای سرد پاییز، درست ۱۵ آذر سال ۱۳۸۴ بود که ناگهان خبر پیچید: هواپیمای حامل اصحاب رسانه سقوط کرد. در میان مسافران هواپیما درجهداران و کارکنان ارتش و چند نفر از اصحاب خبر حاضر بودند که «علیرضا افشار» خبرنگار هممحلهای ما هم یکی از آنان بود.
-
نقاشی قهوهخانهای؛ هنر روبه فراموشی
«منصور عباسی» متولد ۲ فروردین ۱۳۳۴ در محله دزاشیب شمیران است. از ۱۰ سالگی نزد پدرش نقاشی قهوهخانهای را یاد گرفته و کنار او این سبک از نقاشی ایرانی را بهصورت تجربی آموزش دیده است.
-
همسر شهید محمد قاسم سلگی از دلتنگیهایش میگوید | خیلی حواسش به بیتالمال بود که از بین نرود
پیدا کردن منزل شهید «محمدقاسم سلگی» مسئول ترابری مرکز تحقیقات سپاه، در دربند وآن کوچههای پیچ در پیچی که هر بار با خودت میگویی: دیگر شهر تمام شد و دارم به کوه میرسم، تجربهای متفاوت است.
-
خاطره سیاهپوشان تونل برفی مداح شمیرانی
حسینیهها و تکایای شمیران از قدیم، وعدهگاه دیدار اهالی هستند و بسیاری از شمیرانیها، گذر ثانیههای عمرشان را در خدمت امام حسین(ع) برای خود افتخاری بزرگ میدانند.
-
گفتوگو با اردشیر تاکستانی؛ از هنرمندان منطقه یک
شاگرد استاد فرشچیان: ایران یعنی یک میلیون و ۶۴۸هزار کیلومترمربع هنر، عشق و معماری
وقتی در گوشه و کنار شهر، سرک میکشیم کسانی را پیدا میکنیم که در خلوت خویش بدون هیچ منت و ادعایی و فقط برای دل خود با مقوله جذاب هنر دست و پنجه نرم میکنند تا این شعراستاد سخن فردوسی که خوش گفته «هنر نزد ایرانیان است و بس» را بیش از پیش معنا بخشند.
-
گفتوگو با رها یوری، شاعر هممحلهای منطقه یک که معلولیت در قافیههایش جایی ندارد
لطفا صدای معلولان را بشنوید
همه میدانیم که زندگی در این دنیا با فراز و نشیبهای بسیاری همراه بوده و برای گذر از این سختیها باید تلاش کنیم. در این میان عدهای در این سختیها و یا به قولی آزمایشهای الهی وا میمانند و عدهای دیگر سربلند میشوند.
-
چگونه نخستین عکاس ایران، صاحب «آجودانیه» شد | روایت ماشه تپانچه و شاتر فوتوغراف
«آجودانیه» برای شما یادآور چیست؟ موزه دارآباد یا اقدسیه؟ نیاوران یا کاشانک؟ شاید برای شما که در منطقه یک زندگی میکنید این نامها بهعنوان مسیرهای چهارگانه رسیدن به آجودانیه آشنا باشد و البته خیابان آجودانیه که مدتهاست به آن «شهید سیاری» میگویید.