همشهری آنلاین: بارندگی‌های هفته گذشته در جنوب سیستان و بلوچستان علاوه بر تخریب بسیاری از اراضی کشاورزی و زیر ساخت‌های شهری و روستایی موجب خسارت زدن به بیش از ۳ هزار واحد مسکونی و کشته شدن ۷ نفر از مردم استان شد.

به گزارش مهر، با وجود اینکه هنوز زخم خسارات ناشی از زلزله سراوان بر تن زیر ساخت‌های شهرهای خاش و سراوان بهبود نیافته جاری شدن سیل و از بین رفتن محصولات کشاورزی و تلف شدن بیش از 2هزار دام در این منطقه زخمی تازه بر تن مردم و اقتصاد استان گذاشت و آرامش مردم رنجدیده استان را باری دیگر بر هم زد.

3 هزار واحد مسکونی نیاز به بازسازی دارد

مدیر کل بنیاد انقلاب اسلامی سیستان و بلوچستان با بین اینکه بیشترین خسارت وارده در شهرستان های مهرستان، سراوان و سیب سوران وارد شده است گفت: تعداد 3 هزار واحد مسکونی در استان آسیب دیده است که در حال حاضر غیر قابل استفاده بوده و نیاز به بازسازی دارد.

عبدالرضا مرادزاده در گفتگو با مهر اظهار داشت: از این تعداد 550 واحد خسارت دیده در مناطق شهری قرار دارد که نیاز به بازسازی اساسی دارد.

وی گفت: در همین رابطه اختصاص مبلغ 150 میلیون ریال به ازای بازسازی هر واحد آسیب دیده با نرخ سود 4 الی 5 درصد به دولت پیشنهاد شده است و در این راستا خواسته شده تا در صورت امکان حداقل مبلغ 2 الی 3 میلیون تومان به صورت بلاعوض به هر واحد مسکونی تسهیلات اعطا شود.

وی با بیان اینکه این طرح پیشنهادی نیاز به مصوبه هیئت وزیران دارد گفت: در حال حاضر تنها راه برای کمک به مردم آسیب دیده اعطای تسهیلات از محل طرح تسهیلات ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی است که در این راستا مبلغ 120 میلیون ریال برای بهسازی و نوسازی بافت روستایی قابل پرداخت است.

1300 میلیارد ریال به بخش کشاورزی خسارت وارد شد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان نیز با بیان اینکه بارندگی های اخیر به بخش کشاورزی استان یک هزار و 300 میلیارد ریال خسارت وارد کرده است اظهار داشت: برآورد اولیه گروه های کارشناسی از خسارات به بار آمده در این بخش حاکی از یک هزار و 300 میلیارد ریال است.

رضا نجفی با اشاره به اینکه بارندگی های سیل آسا بخش های زیادی از اراضی کشاورزی در شهرستان های زاهدان، خاش، سیب و سوران، نیکشهر، مهرستان، قصرقند و سرباز را تخریب کرده است افزود: متاسفانه شدت سیل موجب تلف شدن تعداد 2 هزار و 150 راس دام سبک و 20 راس دام سنگین و همچنین تخریب 25 باب جایگاه دام در استان شد.

وی ادامه داد: همچنین شدت سیلاب ها تعداد 410 رشته قنات و 98 حلقه چاه و چاهک را در سراسر استان تخریب کرد و در همین رابطه 37 کیلومتر کانال آبیاری عمومی و 45 کیلومتر لوله انتقال آب نیز بر اثر شدت سیلاب تخریب شد.

وی با بیان اینکه شدت باران و جاری شدن سیلاب خسارات زیادی را به باغات استان وارد کرد ادامه داد: 9 هزار هکتار از محصول نخلستان های استان و 2 هزار هکتار محصول پسته و بیش از 600 هکتار سایر باغات میوه در استان بیش از 30 درصد تخریب و آسیب دیده است.

وی اذعان داشت: تخریب 750 هکتار از باغات میوه و همچنین خسارت به 3200 هکتار از محصولات زراعی مزارع علوفه و برنج از جمله خسارات وارده در بخش کشاورزی است.

وی خاطر نشان ساخت: با توجه به بیمه بودن محصولات باغی از جمله خرما پس از برآورد کامل خسارت نسبت به پرداخت غرامت از صندوق بیمه اقدام خواهد شد.

سیل جان 7 نفر را گرفت

مدیر کل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان نیز گفت: متاسفانه بر اثر جاری شدن سیل در جنوب استان تعداد 7 نفر از هموطنان ما در شهرستان های مهرستان و نیکشهر جان خود را از دست دادند.

رضا اربابی اظهار داشت: از این تعداد 5 نفر در شهرستان مهرستان و دو نفر در نیکشهر بر اثر طغیان رودخانه ها و جاری شدن سیل در محورهای ارتباطی جان خود را از دست دادند.

وی با اشاره به اینکه بیش از 75 روستا دچار خسارات جدی و همچنین تعداد 200 روستا در جنوب استان به دلیل شدت روان آب ها با مشکلات فراوان و آبگرفتگی روبرو شدند افزود: طغیان رودخانه فصلی و جاری شدن سیل موجب وارد آمدن خسارت به بیش از 3 هزار واحد مسکونی دراستان بین 30 تا 100 درصد شد.

وی گفت: بر اساس آخرین برآوردها، وقوع سیل بیش از دو هزار میلیارد ریال به تاسیسات زیربنایی، بخش های کشاورزی و واحدهای مسکونی در شهرهای جنوب سیستان و بلوچستان خسارت زده است.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: وقوع سیل خسارات جدی را به محصولات کشاورزی به ویژه نخلستان های خرما وارد کرده است و بسیاری از راه های روستایی و مواصلاتی را تخریب کرد.

مشکلات مردم سراوان تشدید شد

نماینده مردم شهرستان های سراوان، مهرستان و سیب سوران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سیل و خسارات ناشی از آن مشکلات زلزله زدگان سراوان را تشدید کرده است اظهار داشت: خسارات سیل در زمانی به مردم جنوب شرق سیستان و بلوچستان وارد شد که آنها سرگرم جبران آسیب های ناشی از زلزله بهار گذشته بودند.

هدایت الله میرمرادزهی با بیان اینکه در هفته گذشته در طی زمان ۲۰ دقیقه حدود ۵۰ میلیمتر باران در سراوان نازل شد افزود: این موضوع موجب بروز آسیب در بیشتر قنوات حوزه انتخابیه اینجانب شد از طرفی دیگر در شهرستان مهرستان سوله های مواد غذایی با اعتباری حدود یک میلیارد تومان آسیب دید.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: تخریب کلی دو روستا، خسارت 10 تا 80 درصدی به چند روستای دیگر، تلف شدن حدود 600 راس دام سبک و سنگین، از بین رفتن دهها هکتار اراضی کشاورزی بارور و نخیلات خرما تنها بخشی از خسارات وارده ناشی از سیل در شهرستان های سراوان، مهرستان و سیب سوران است.

میرمرادزهی گفت: وقوع سیلاب همچنین به چند رشته قنات و صدها خانه روستایی و شهری و فضاهای آموزشی در شهرستان سراوان و حومه خسارت جزئی و کلی وارد کرده است.

نماینده مردم سراوان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با وجود قول های داده شده و مصوبات کارگروه های ذیربط و گذشت چند ماه از وقوع زلزله سراوان تاکنون هیچ کمک نقدی یا غیرنقدی به آسیب دیدگان نشده است و سیل اخیر نگرانی آنها را تشدید کرده است.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی مجلس با بیان اینکه سیل اخیر سراوان به تمام زیرساخت های منطقه آسیب زده است گفت: از ستاد بحران ریاست جمهور،هلال احمر و وزارت کشور تقاظا داریم تا نسبت به تأمین راه، مسکن و آب اشامیدنی منطقه سراوان اقدام کنند.

پر بیننده‌ترین اخبار آسیب اجتماعی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

۲۴ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۸