چهارشنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۸۹ - ۰۶:۵۴
۰ نفر

پژوهش جدیدی که در آمریکا انجام گرفته نشان داد، فقط ۲۰ تا ۴۰ دقیقه پیاده‌روی می‌تواند خطر مرگ‌و‌میر را در مردان سالمند تا ۵۰ درصد کاهش دهد.

به گزارش سایت پزشکان بدون مرز، محققان در مقایسه نرخ مرگ و میر بین مردان ۷۰ تا ۹۲ ساله که زندگی بی‌تحرک دارند با مردانی که در همین گروه سنی در سطوح مختلفی از فعالیت‌های تناسب اندام حضور دارند، دریافته‌اند که در ازای هر دو دقیقه پیاده‌روی، نرخ مرگ‌ومیر تا ۱۰ درصد کاهش پیدا می‌کند.

دکتر پیتر کوکینوس از مرکز پزشکی امور گیاهخواران در واشنگتن و پالوآلتو در کالیفرنیا در این تحقیق متذکر شد، پیام کلی این است که هرچند افزایش سن و مرگ اجتناب‌ناپذیر است، اما می‌توان نرخ آنها را با حفظ یک الگوی ساده زندگی فعال و دارای تحرک کاهش داد.

وی تصریح کرد: هرچند نمی‌توانم تضمین کنم که ورزش منظم عمر شما را افزایش می‌دهد، اما می‌توانم اطمینان بدهم و با یقین بگویم که زندگی را به سال‌های عمر شما خواهد آورد.
پیاده روی ورزشی آرام و کم فشار است که می‌تواند به شما برای سلامت جسمی و تناسب اندام کمک کند. در هنگام پیاده روی بدن در یکی از طبیعی‌ترین حالت‌های خود قرار دارد. این ورزش ساده و مطمئن است که نیازی به تمرین نداشته و فواید بسیاری برای سلامت دارد.هنگام پیاده‌روی بدن وزن خود را تحمل می‌کند و این حالت گاهی به‌عنوان تمرین استقامتی در نظر گرفته می‌شود.

فواید پیاده‌روی همچنین شامل افزایش تناسب سیستم قلبی عروقی، کاهش خطر بیماری قلبی و سکته، بهبود حالت‌هایی چون پرفشاری خون، کلسترول بالا، درد عضلات و مفاصل یا سفتی آنها و بهبود دیابت، قوی‌تر شدن استخوان‌ها و بهبود تعادل، افزایش قدرت و استقامت عضلات و کاهش چربی‌های بدن است.

فواید پیاده‌روی

کنترل وزن: ترکیبی از یک رژیم غذایی مناسب و فعالیت‌های منظم ورزشی، رمز حفظ وزن در حد طبیعی و کنترل شده است. همه می‌دانیم که کنترل وزن و حفظ آن در محدوده نرمال، احتمال ابتلا به بیماری‌هایی نظیر دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی، سکته مغزی و سرطان را کاهش می‌دهد.

کنترل فشار خون: انجام فعالیت‌های ورزشی باعث تقویت قلب شده و در نتیجه قلب می‌تواند خون بیشتری را با‌زحمت و فشار کمتر پمپاژ کند.

کاهش احتمال حملات قلبی: براساس مطالعه‌ای که روی ۷۲ هزار زن انجام گرفت، مشخص شد که فعالیت‌های بدنی مانند پیاده‌روی تند به‌مدت ۳ ساعت در هفته یا فقط روزی ۳۰ دقیقه، خطر بروز بیماری‌های قلبی در خانم‌ها را به‌میزان ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش می‌دهد.

کاهش میزان کلسترول مضر خون: انجام فعالیت‌های فیزیکی منظم و روزانه، میزان کلسترول مضر خون را کاهش می‌دهد؛ این کلسترول مضر، عامل اصلی ایجاد بیماری‌ها و حملات قلبی است.

کاهش احتمال بروز سکته مغزی: طبق مطالعه‌ای که در هاروارد روی ۱۱ هزار مرد انجام شد، مشخص شد که فعالیت و تمرینات بدنی منظم و متعادل مانند پیاده‌روی سریع به‌مدت روزی یک ساعت و ۵ روز در هفته می‌تواند احتمال بروز سکته مغزی را کاهش دهد.

کاهش احتمال ابتلا به سرطان سینه و دیابت نوع 2: در مطالعه سلامت پرستاران، محققان دریافتند که فعالیت‌های بدنی منظم، احتمال ابتلا به این دو بیماری را نیز کاهش می‌دهد.

در مطالعه‌ای دیگر، افرادی که دارای خطر بالای ابتلا به دیابت نوع ۲ بودند، با انجام ورزش‌های منظم و مستمر نظیر پیاده‌روی و کاهش میزان چربی مصرفی و ۵تا ۷درصد کاهش وزن، این احتمال ابتلا را به حدود نصف کاهش دادند.

پیشگیری از جراحی سنگ کیسه صفرا: در مطالعه انجام شده در هاروارد روی ۶۰ هزار زن در سنین بین ۴۰‌‌‌تا ۶۵ سال، مشخص شد که پیاده‌روی منظم یا انجام سایر فعالیت‌های فیزیکی، احتمال نیاز به جراحی سنگ صفرا را ۲۰‌تا ۳۱درصد کاهش می‌دهد.

این فواید تنها نمونه‌ای از سود و فایده بی‌شمار پیاده‌روی است و در کنار همه این موارد:جلوگیری از افسردگی، سرطان روده بزرگ، یبوست و پوکی استخوان و همچنین کمک به افزایش طول عمر، کاهش میزان استرس، تقویت عضلات، استخوان‌ها و مفاصل و کمک در بهبود خواب نیز وجود دارند.اما دقت کنید که استمرار و ثبات در برنامه ورزشی بسیار مهم است.

حداقل روزی ۳۰ دقیقه پیاده‌روی و هفته‌ای ۵ روز یا بیشتر توصیه می‌شود تا از این مزایا بهره‌ببرید و حتماً برای تعیین سطح ورزش و تمرینات با پزشک خود نیز مشورت کنید.

کد خبر 105625

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز