پلنگ ایرانی
این گربهسان زیبا در ایران زندگی نمیکند. تصویری که میبینید در باغوحش بوداپست گرفته شده است. پلنگ ایرانی بزرگجثهترین زیرگونه پلنگ است که محل زندگی آن، جنگلها و ارتفاعات کوهستانی تا حدود ۴۰۰۰ متر ارتفاع است. پلنگ ایرانی که با خطر انقراض روبروست، به طور طبیعی در محدوده کشورهای ایران، ترکمنستان قفقاز، تاجیکستان و افغانستان یافت میشود. از تعداد واقعی این پستاندار زیبا اطلاعی در دست نیست.
پروانه آپولو
در فهرست پروانههای در حال انقراض، تنها یک گونه است که جزو پروانههای مناطق استوایی نیست: پروانه آپولو. پروانه آپولو جزو پروانههای بومی آلمان به شمار میآید و در فهرست قرمز بینالمللی جانوران حفاظت شده قرار دارد. خال قرمزرنگ بالهای این پروانه، زنگ خطری برای پرندههای حشرهخوار است! این خالهای زیبا سمی هستند.
مار آبی چلیپر
این جانور بیآزار که نه سمی است و نه خوش خط و خال، در حال انقراض است. از این گونه مار آبی چلیپر تنها ۱۰۰ عدد باقی مانده است. آلودگی آب نهرها و رودخانهها به مواد شیمیایی یکی از علتهای مهم از بین رفتن مارآبی چلیپر است.
هدهد
بنیاد حفاظت از محیط زیست رژیم اشغالگر قدس به مناسبت ۶۰مین سالگرد تأسیس این حکومت ،هدهد، پرندهای که نام آن در تورات نیز آمده است را پرنده ملی این کشور معرفی کرد. در قرآن نیز از هدهد به عنوان پیغامبر حضرت سلیمان به ملکه سبا، نام برده شده است. در چند دهه گذشته تعداد این پرندگان، که محل زیست آنها اروپای مرکزی است، به شدت کاسته شده است. پنج سال پیش در آلمان، تنها ۴۰۰ جفت هدهد باقی مانده بود. نام این پرنده در فهرست جانوران حفاظت شده قرار دارد.
سمندر لرستانی
این دوزیست زیبا با ۱۴ سانتیمتر طول در کوههای زاگرس زندگی میکند. سمندر لرستانی به دلیل خطوط زیبای رنگیاش گاه تا ۹۰۰ دلار قیمتگذاری میشود. به دلیل شکار بیرویه این جانور که به سمندر خالدار قیصریه نیز شهرت دارد، از گونه آن تنها ۱۰۰۰ عدد باقیمانده است. دفتر حفاظت از محیط زیست سازمان ملل، فروردین سال ۸۸ به پیشنهاد ایران، تجارت سمندر لرستانی را ممنوع اعلام کرد.
سیر -وزغ
فکر دست زدن به این وزغ را باید از سر بیرون کرد! سیر-وزغ هم گاز میگیرد و هم مادهای از خود ترشح میکند که بوی تند سیر میدهد و به راحتی برطرف نمیشود. البته دیدن چنین وزغی، که اگر سر به سرش نگذارید کاری به شما ندارد، خوش شانسی زیادی میخواهد. گونه سیر -وزغ که محل زندگی آن در آلمان و هلند است، رو به انقراض است.
خروس کولی
آلمانیها میگویند: «دیدن خروس کولی در آغاز بهار خوش شانسی میآورد». این پرنده نازنین را شاید به این دلیل "کولی" نامیدهاند که از دوران جوجگی حوصله یک جا ماندن را ندارد و مدام از لانه فرار میکند! خروس کولی در مکانهای مسطح لانه میسازد. در نتیجه دنبال جوجهها دویدن، هر فصل بهار برای جفت خروس کولی از نو تکرار میشود. اما دلیل در حال انقراض بودن این پرنده، این نیست که از "جوجهداری" خسته شده است. علت کم شدن تعداد این پرندهها کاسته شدن از وسعت محل زندگیشان، یعنی بیشههاست.
موشخرمای بیشه
شاید حساب این یکی را نکرده بودید! اما این گونه موشخرمای طلایی رنگ هم در فهرست قرمز جانوران حفاظت شده قرار دارد.
دلفین سفید
این عکس در تاریخ ۱۳ مه سال ۲۰۰۷ گرفته شده است. پس از انتشار این عکس گروهی از محققین بینالمللی به مدت شش هفته محل زندگی دلفین سفید، یعنی رودخانه یانگ تسه را جستجو کردند، اما هیچ نشانی از این پستاندار بزرگ آبزی نیافتند. احتمال داده میشود نسل "الهه سفید یانگ تسه" منقرض شده است.
دویچهوله