چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۸۹ - ۰۶:۳۴
۰ نفر

همشهری آنلاین: یک بررسی جدید نشان می‌دهد که بیماران دچار افسردگی ممکن است از تحریک الکترومغناطیسی مغز سود ببرند و این شیوه می‌تواند جایگزینی احتمالی برای داروهای روانگردان باشد.

 به گزارش خبرگزاری فرانسه این بررسی بر روی 190 بیمار انجام شد  که پیش از این به داروهای ضدافسردگی پاسخ نداده بودند.

این بیماران برای دست کم سه هفته مورد تحریک مغناطیسی مغز قرار گرفتند. نتایج نشان داد که این شیوه درمانی به بهبودی افسردگی در 14 درصد بیماران می‌انجامد، و اغلب این افراد برای چندین ماه در حالت بهبودیافته باقی ماندند.

این درمان که "تحریک مغناطیسی فراجمجمه‌ای مکرر" (rTMS) نامیده می‌شود، امیدی برای درمان بدون داروی مبتلایان به افسردگی را فراهم می‌کند، گرچه پژوهشگران می‌گویند بررسی‌های بیشتری در این مورد باید انجام شود.

 مارک جرج از دانشگاه کارولینای جنوبی در چارلستون که سرپرست این پژوهش است، گفت: "این بررسی به تشویق مباحثه در این مورد که آیا rTMS در درمان افسردگی موثر است یا نه، کمک می‌کند."

او گفت: "اکنون ما می‌توانیم شواهدی را پیگیری کنیم که بیانگر شیوه‌هایی برای بهبود تاثیربخشی این روش است، و امیدواریم رده جدید بالقوه‌‌ای از درمان‌های تحریکی برای سایر اختلالات مغزی را ایجاد کنیم."

 درمان با تحریک الکتریکی به هدف کارانداختن مدارهای عصبی تنظیم‌کننده خلق و خو می‌گیرد. در این شیوه با یک سیم‌پیچ الکترومغناطیسی که در بخش چپ جلویی بالای سر کارگذاشته می‌شود، و در طول یک جلسه 37 دقیقه‌ای 3000 پالس از خود بیرون می‌دهد، مغز فرد را تحریک می‌کنند.

 به گفته این پژوهشگران برخلاف درمان‌های تهاجمی‌تر تحریک مغزی مانند الکتروشوک‌درمانی، این درمان را می‌تواند به صورتی بی‌‌خطر و بدون عوارض جانبی در مطب دکتر انجام داد.

توماس اینسل، رئیس موسسه‌ ملی بهداشت روانی آمریکا که این پژوهش با حمایت آن انجام شده است، در این باره گفت این پژوهش نشان داد گرچه این روش درمانی "هنوز به حد انتظارت اولیه برای جایگزینی درمان‌های تهاجمی‌تر نرسیده است، اما این بررسی نشان داد که این درمان دست کم در برخی از بیماران مقاوم به درمان دارویی موثر است."

کد خبر 106695

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز