و محققان در تلاشند برای پر کردن خلأهای درمانی موجود، رباتهای شبهانسانی را برای برقراری ارتباط با این کودکان تولید کنند.
به گزارش مهر، Bandit نام رباتی است که محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در ساخت آن از انسانها الگوبرداری کردهاند اما بهگونهای ساخته شده که کاملا مصنوعی بهنظر برسد تا کودکان اوتیسمی با قطع رابطه با جهان واقعی بهراحتی بتوانند با ربات ارتباط برقرار کنند.
درحالیکه حتی نزدیکترین خویشاوندان در ارتباط با مبتلایان به اوتیسم مشکلات فراوانی دارند، بهنظر میرسد ربات Bandit بسیار تاثیرگذار عمل کرده و قدرت برقراری ارتباط با این کودکان را دارد. دوربینهایی که به جای چشمهای ربات کار گذاشته شدهاند، از توانایی حرکتی محدودی برخوردارند اما برای کودکان اوتیسمی این ربات چهرهای کاملا قابل اعتماد دارد که میتوان به آن نزدیک شد. همین ویژگی انگیزهای برای اوتیسمیها خواهد بود تا در سطحی مؤثر با ربات ارتباط برقرار کنند.
Bandit از حسگرهای مادونقرمز و دوربینهای تصویربرداری برای محاسبه فعالیتهای مغزی کودکان اوتیسمی استفاده کرده و آنها را تشویق به برقراری ارتباط میکند. این ربات با اهداف درمانی و استفاده بهعنوان همبازی قابل اعتماد برای کودکان اوتیسمی ساخته شده است.
براساس گزارش پاپساینس، درحال حاضر Bandit بهگونهای برنامهریزی شده است که تنها حالات حسی سادهای را در چهره خود نمایان سازد و محققان در تلاشند توانایی تصمیمگیریهای پیچیده را در واکنش نسبت به رفتارهای کودکان بیمار در ربات بهوجود آورند.