در همایش افتتاحیه پیوستن همیاران محیطزیست شهری به معتبرترین بنیاد بینالمللی آموزشهای زیستمحیطی جهان که از سوی ستاد توسعه پایدار و محیطزیست شهرداری تهران برگزار شد، معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران نسبت به آلودگی عناصر اصلی حیات در تهران هشدار داد و گفت: آب، خاک و هوای تهران آلوده است و شهروندان از این مصیبت رنج میبرند.
محمد هادی ایازی با اشاره به اینکه مدیران شهری، منابع پایدار برای توسعه محیطزیست شهری را در اختیار ندارند، اضافه کرد: مشکلات محیطزیستی شهر تهران نیازمند فرهنگسازی است و علاوه بر آن مشکلات ترافیکی و آلودگی هوای تهران جز با توسعه ناوگان حملونقل عمومی و گسترش مترو، حل شدنی نیست.
سخنگوی شهردار تهران افزود: 16هزار ساعت آموزش زیستمحیطی به کارکنان شهرداری داده شده است و برنامههای جامعی برای نمایندگی جمهوری اسلامی در قالب طرح همیاران محیطزیست در بنیادهای محیطزیستی معتبر جهان داریم.
همچنین قائممقام معاونت خدمات شهری شهرداری تهران در این مراسم گفت: یکی از پایههای اصلی مدیریت شهری، توسعه پایدار و حفظ محیطزیست است. با این حال در
20 سال گذشته محیطزیست بنا به دلایل مختلف در اولویت مدیریت شهری نبود ولی امروز تنها راه نجات بشر توجه به مفهوم و اجرای طرحهای حفاظتی از محیطزیست بهخصوص محیطزیست شهری است.
سید مناف هاشمی تاکید کرد: محیطزیست مقولهای بخشی نیست چرا که آثار تخریبهای زیستمحیطی در گوشه و کنار جهان به شکلهای مختلف بروز میکند و همه نیازمند همکاری برای حفاظت از محیطزیست هستیم بنابراین در شهر تهران باید بحث زبالهها و بازیافت آنها را بهعنوان یک معضل جدی بگیریم و آموزش را با همکاری همیاران محیطزیست از مبدأ آغاز کنیم.
همچنین معاون مالی و پشتیبانی شهرداری تهران گفت: بهدلیل نبود نظام سنجش ارزشهای زیستمحیطی در اقتصاد این ذهنیت بهوجود آمده که طرحهای زیستمحیطی هزینهبر است؛ درحالیکه اجرای طرحهای زیستمحیطی به اقتصاد ملی و محلی کمک میکند.
پورزرندی توسعه پایدار کشورهای در حال توسعه را منوط به توجه به اقتصاد زیستمحیطی دانست و افزود: بهدلیل نبود سیستم سنجش محیطزیست نمیتوانیم سرمایههای زیستمحیطی را جدی بگیریم. ما جنگلها را قطع میکنیم و از آن کاغذ و خمیر درست میکنیم و روی آن قیمت میگذاریم؛ درحالیکه ارزشهای اقتصادی و زیستمحیطی یک درخت را نمیدانیم.