سالانه حدود 190 هزار مورد سرطان کلیه تشخیص داده میشود.
تحقیقات منتشره در مجله بینالمللی سرطان حاکی از آن است که مصرف میوه و سبزیجات به خصوص موز، به طور چشمگیری باعث سلامتی کلیه میشود.
طی نتایج این تحقیق که در یک دوره زمانی طولانی (حدود 13 سال) انجام گرفت، زنانی که 3- 2 بار در روز میوه و سبزیجات مصرف میکنند، احتمال ابتلا به سرطان کلیه در آنان تا میزان 40 درصد کاهش پیدا میکند و موز در میان میوهها، محافظ بهتری برای کلیه است.
زنانی که 6- 4 بار در هفته موز میخورند نسبت به زنانی که اصلا این میوه را نمیخورند خطر ابتلا به سرطان کلیه در آنان تا حدود نصف، کاهش مییابد.
در این تحقیق مشخص شد مصرف مکرر میوه و سبزیجات به خصوص موز، کلم و سبزیجات ریشهای میتواند در کاهش خطر ابتلا به سرطان کلیه موثر باشد و این امر به خاطر این است که موز و بسیاری از سبزیجات ریشهای با داشتن ترکیبات فنولیک آنتیاکسیدانی و کلم نیز با داشتن گوگرد فراوان، بدن را از مواد سرطان زای بالقوه، پاک و سمزدایی میکنند.