به گزارش ایسنا، روز دوشنبه (20 دی) باستانشناسان چینی در جریان کاوشهای خود در محوطههای تاریخی در نزدیکی شهر «چنگدو» مرکز استان زلزلهزده «سیچوان» چین موفق به کشف 17 مقبره شدند که حداقل قدمت آنها در حدود 800 سال است.
به گزارش روزنامه خلق چاپ چین، قدمت مقبرههای کشف شده که به سه دوره تاریخی تعلق دارند بین 2200 تا 800 سال اعلام شده و تا به حال صدها اثر تاریخی از مجسمههای زیبا در این مقبرهها کشف شدهاند.
مدتی قبل نیز دولت «چین» پروژه ساخت یکی از بزرگترین موزههای جهان را در شهر «سیچوآن» استان «سیچوآن» این کشور که در می 2008 شاهد زلزلهای مرگبار بود، آغاز کرد.
این موزه در منطقه «بیچوآن» شهر سیچوآن که در زلزله هشت ریشتری سال 2008 تقریبا به طور کامل نابود شده، احداث خواهد شد و در 12 می سال 2011 و در سالگرد این حادثه غمبار که به مرگ 87 هزار تن انجامید، افتتاح خواهد شد، این درحالی است که مقامات فرهنگی چین هزینه احداث این موزه را در حدود 35 میلیون دلار اعلام کردهاند.
در این زلزله همچنین تعدادی از بناهای تاریخی استان سیچوآن صدمه دیدند که تلاشها برای مرمت آنها از چند هفته پس از وقوع زلزله آغاز شد.
یکی از این بناها مقبره امپراتور یان بود که بخش اعظم آن از جمله تزئینات بنا بهطور جدی صدمه دید.
یکی از موزههای این منطقه نیز که آثاری از دورههای مختلف تاریخ چین از جمله دوره تاریخی ارتش سرخ در آن نگهداری میشد بهشدت صدمه دید. علاوه بر اینها، یکی از تندیسهای مشهور بودا که 300 سال قدمت دارد، بهطور جزیی صدمه دیده است.
در زلزله استان«سیچوآن» بیش از 150 بنای تاریخی آسیب دیدند.