پدرش آشنا به شعر و عرفان و در نواختن تار زبردست بود شغل وی کارمند بود. برادر بزرگترش در بیمارستان آمریکاییها در همدان کار میکرد. وی کارتهای کریسمسی را که آمریکاییها به او هدیه میدادند برای قباد میآورد و آن کارتها گرایش به نقاشی را در قباد زنده کردند.
شیوا در دوران دبیرستان از سهلایی و مقوا کاردستی درست میکرد. اما یک روز که همه دانش آموزان باید کاردستیهای خود را تحویل میدادند، قباد کاری انجام نداده بود.
هنگامی که استاد از قباد خواست کار خود را نشان بدهد، ترس سراپای قباد را فراگرفت اما ناگهان به یاد آورد که طرح یکی از کارتتبریکها را روی فیبر با رنگ پودری کشیده و در جیبش گذاشته بود.
به ناچار همان را به استاد نشان داد و منتظر توبیخ او شد. اما استاد نقاشی را با علاقه نگاه کرد و پس از این که فهمید قباد آن را کشیده است، جلوی همکلاسیها از او و نقاشیاش بسیار تعریف کرد.
وی در سال ۱۳۴۵ در رشته نقاشی از دانشگاه تهران فارغالتحصیل شد و مدرک فوق لیسانس خود را از دانشگاه پرات شهر نیویورک در زمینه گرافیک در سال ۱۳۵۹ دریافت کرد.
قباد شیوا در طی چندین دهه فعالیت هنری خود با خلق آثار بدیع توانست به نوعی گرافیک با ویژگی ایرانی دست یابد و آن را به دنیا معرفی کند.
به دلیل همین ویژگی آثارش در موزههای مختلف جهان و مجموعهداران بینالمللی جای گرفته است و در نمایشگاههای داخلی و بینالمللی به نمایش گذاشته شده است و در مجلات و کتابهای گوناگون به چاپ رسیده است.
وی عضو انجمن بینالمللی گرافیک است و در موسسه شخصی خود در امرمدیریت، آموزش، مشاوره هنری و همچنین در ضمینههای مختلف، طراحی محیطی و نمایشگاهی فعالیت دارد.
قباد شیوا، طراح گرافیک ایرانی، از سالهای جوانی برای عرضه گرافیک بومی و برخاسته از فرهنگ ایرانی کوششی پیگیر داشته و در نگاه جهانیان به عنوان طراح گرافیک دارای سبک مطرح است.
دانشنامه بریتانیکا در ویرایش سال 2007 میلادی در بخش گرافیک کشورهای در حال توسعه به معرفی او به نمایندگی از قاره آسیا پرداخت و پوستر بزرگداشت سعدی او را چاپ کرد.
شیوا نخستین طراح گرافیک معاصر ایران است که خط شکسته نستعلیق را نه به عنوان عامل فرعی و خبررسان، بلکه به عنوان یک عنصر گرافیگی در آثار خود به کار برده است.
همچنین انجمن بینالمللی طراحان گرافیک(AGI) او را به عنوان یکی از 12 طراح گرافیک برتر جهان معرفی کرده است.
برخی از فعالیتهای جنبی قباد شیوا:
- تأسیس بخش گرافیک در صدا و سیمای ایران در سال ۱۳۴۷
- راهاندازی بخش گرافیک انتشارات سروش در سال ۱۳۵۰
- از مؤسسین انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران
- پایهگذار و برنامهریز اولین دوسالانه پوستر تهران
- آموزش هنر گرافیک در دانشکدههای معتبر تهران از سال ۱۳۵۵
برخی از جوایز و شرکت در مسابقات بینالمللی:
- برنده مسابقه طراح پوستر براى سومین جشن هنر شیراز - 1348
- برنده مسابقات مختلف در طراحى پوستر براى فستیوالهاى هنرى در ایران - 1353
- برنده مسابقه طراحى آرم براى سندیکاى گرافیستهاى تهران - 1354
- مدال و دیپلم براى طراحى پوستر از بى ینال بینالمللى گرافیک برنو در چکسلواکى - 1357
- جایزه اول در مسابقه طراحى محیطى - نیویورک - 1358
- برنده اول در مسابقه طراحى آرم براى بخش هنرى المپیک ورزشهاى زمستانى در نیویورک - 1359 و همچنین ورود در کتاب who S who in Graphic World)، شماره دوم - سال انتشار ۱۹۸۲ و شماره سوم ۱۹۹۴ - سوئیس
- منتخب طراحی آرم برای انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران - 1376
- پوستر منتخب برای برگزاری هفتمین دوسالانه گرافیک ایران - 1380
- دیپلم افتخار برای پوستر فلسطین در اولین دو سالانهی بینالمللی پوستر جهان اسلام - 1382
برخی از آثار چاپ شده در سطح بینالمللى:
- مجله Novoum - آلمان - 1353
- کتاب سالیانه Modern Publicity - آلمان - 1354
- کتاب Graphic Poster - سوئیس - 1355
- مجله Designe - ژاپن (۴ اثر) - 1356
- مجله Project - لهستان و همچنین کتاب سالیانه تخصصى گرافیک Modern Publicity در لندن (۲ اثر)، چاپ آثار در جلد دوم و سوم کتاب (هوز هواین گرافیک) - 1357