- به کودکان و دانش آموزان توصیه کنید از میان وعدههای سالم و با ارزش غذایی مانند میوه، سبزی، شیر، لقمههای خانگی مانند نان و پنیر و گردو، نان و تخم مرغ و...، انواع میوهها مانند سیب، پرتقال، نارنگی، هلو ...، سبزیها مانند هویچ، کاهو، خیار و ... و شیر و لبنیات کم چرب استفاده کنند. همچنین از خوردن شیرینی و شکلات بیش از حد، چیپس و میان وعدههای چرب خودداری کنند.
- مصرف غذاهای چرب، سرخ شده، شیرین و شور را محدود کنید.
- سرعت غذا خوردن خود را کاهش دهید. هر لقمه غذا را برای مدت طولانیتر بجوید.
- غذا را در ظرف کوچکتری بکشید. در رستوران غذای نیم پرس سفارش دهید.
- غذا خوردن را همزمان با سایر فعالیتها مانند تماشای تلویزیون یا خواندن کتاب انجام ندهید.
- همه غذای تهیه شده را سر میز نگذارید. بهتر است به همان اندازه که میخواهید مصرف کنید، در ظرف خود غذا بکشید و دوباره سراغ غذا نروید.
- مواد غذایی نامناسب مانند نوشابه، چیپس، سس مایونز، شیرینی و ... را نخرید.
- مصرف فست فودها مانند: سوسیس، کالباس، پیتزا، سیب زمینی سرخ شده و انواع ساندویچها که در بیرون از خانه و با مواد چرب و نامرغوب تهیه میشود را محدود کنید.
- برای میان وعده از میوهها و سبزیهای تازه استفاده کنید.
- از شیر و لبنیات کم چرب (کمتر از 1/5درصد) و یا بدون چربی استفاه کنید. در مورد کودکان مصرف شیر و لبنیات بدون چربی توصیه نمیشود.
- مراقب باشید بی جهت غذا نخورید. مثلا وقتی به بچهها غذا میدهید باقی مانده را خودتان مصرف نکنید.
- فعالیت بدنی خود را افزایش دهید.
- بچههایی که ساعتهای زیادی را به تماشای تلویزیون میپردازند چاقتر هستند چون هم تحرکشان کم میشود و هم در هنگام تماشای تلویزیون اغلب تنقلات کم ارزش و چاق کننده میخورند. به کودکان توصیه کنید در روز بیش از دو ساعت از وقتشان را به تماشای تلویزیون نگذارنند.
- سه روز در هفته، 30 دقیقه پیادهروی تند انجام دهید.