در این راستا پنج چالشی که اینترنت تا پنج سال آینده باید با آنها روبرو شود ارائه میشوند.
به گزارش مهر، Eff (بنیاد مرز الکترونیک) یکی از نهادهایی است که برای گسترش حق حریم شخصی در دنیای دیجیتال فعالیت میکند.
این فعالیتها از سوی افراد مختلفی از جمله وینتون سرف (پدر اینترنت) به همراه بیز استون، جان بتل و مارتا استوارت، سه تن از 750 عضوی که در Iadas (آکادمی هنرهای دیجیتال و علوم) حضور دارند حمایت میشود. این سه نفر از اعضای هیئت داوران جایزه وبی، اسکار بهترین پروژههای وب نیز هستند.
آینده اینترنت از زبان پدر اینترنت
این افراد لیستی از چالشهای آینده وب تهیه کردهاند که دولتها و شرکتها باید خود را برای مواجهه با آنها آماده کنند.
اینترنت درحال ورود به دهه چهارم حیات خود است و Iadas معتقد است که از اکنون تا پنج سال آینده باید سطوح حفاظت از حریم شخصی و قوانین مربوط به حق مولف را افزایش داده و به مسئله بی طرفی شبکه، باز بودن وب و امنیت اینترنت توجه ویژه ای مبذول داشت.
پنج چالشی که دولتها، شرکتها و کاربران وب تا پنج سال آینده باید با آنها مواجه شوند عبارتند از:
1- تکامل حریم شخصیامروزه عادت کردهایم که بخش وسیعی از زندگی خود شخصی خود را بر روی پروفایلهای خود در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارنیم.
از سویی دیگر تعداد زیادی از اطلاعات را بر روی ابرهای محاسباتی و یا بر روی تلفن همراه خود ذخیره و آرشیو میکنیم. درحقیقت، فناوریهای امروز اجازه میدهند که اینترنت را برپایه تمایلات و عادات خود شخصی سازی کنیم اما این فناوریها این امکان را فراهم میکنند که دیگران از اطلاعات ما علیه خودمان استفاده کنند.
به منظور جلوگیری از این اتفاق نیاز به تدوین استانداردهای بین المللی و سیاستهای شفاف و قابل درک برای تمام مصرف کنندگان است تا بتوان از حریم شخصی دفاع کرد.
2- مدرنیزه کردن قوانین مربوط به حق مولف
قوانین مربوط به حق مولف باید در راستای تکامل فناوری تکامل یابند. امروزه صدا، فیلم، کتابهای الکترونیک و مقالات آنلاین میتوانند تنها با یک کلیک به اشتراک گذاشته شوند، این درحالی است که هنوز برای حق مالکیت آنلاین تعریف دقیقی ارائه نشده است.
به اعتقاد کارشنان باید قوانین جاری مرتبط با فناوری و خلاقیت به روز شوند. برای مثال، بسیاری از دولتها برای استفاده از حقوق سایتهای جهانی چون یوتیوب قوانینی را اجرا می کنند که همان مجازاتهای مربوط به قوانین نقض حق مولف را دارند، درحالی که این مجازاتها برای اجرایی شدن در محیط وب نیاز به بازنگری دارند.
بسیاری از شرکتهای خصوصی تمایل دارند که یک همکاری قانونی را در این مورد توسعه دهند که همزمان هم از حق مولف و مشتری و هم از خلاقیت دیجیتالی، اشتراک گذاری و نوآوری حمایت کند.
3- بی طرفی وب
ارائه دهندگان خدمات اینترنت باید برپایه اصل برابری، ترافیک شبکه را به تمام کاربران خود ارائه کنند. وینتون سرف، پدر اینترنت از سالها قبل اظهار داشته است که برابری آنلاین میتواند یک فرصت برابر را در استفاده از اینترنت در اختیار همه قرار دهد.
تیم برنرز- لی، پدر وب نیز یکی دیگر از حامیان بی طرفی شبکه است. به اعتقاد وی، دسترسی به وب حق تمام انسانها و یکی از موازین حقوق بشر است.
پدر وب معتقد است به محض اینکه کاربر یک اشتراک اینترنت می گیرد باید بتواند به تمام محتواهای آنلاین دسترسی داشته باشد.
4- حفظ وب باز
همانطور که برنز- لی بارها تاکید کرده است، نیاز است که پروتکلهای مشترک و نرم افزارهای اشتراک گذاری جدیدی طراحی شوند.
درحقیقت اگر شبکه های اجتماعی و دستگاههای موبایل استانداردهای ویژه خود را داشته باشند، وب با خطر تبدیل شدن به یک محیط بسیار پاره پاره روبه رو خواهد شد.
به گفته Iadas باید از این مسئله که شبکههای اجتماعی و برنامههای جانبی موبایل تداخل و دسترسی به شبکه آزاد بالقوه را محدود کنند جلوگیری شود. چرا که اینترنت برای حفظ خود نمیتواند حاصل جمع بخشهای منفرد باشد و به خصوص فناوریها و ساختارهایی که به کاربران اجازه میدهند حضور خود را در شبکه داشته باشند باید حفظ شوند.
در این راستا، بنیاد وب باز با همکاری شرکتهایی چون یاهو، مایکروسافت و گوگل درحال کار بر روی استانداردسازی فناوریهای وب است.
5- امنیت آنلاین
تقویت مکانیزمهای حفاظت و امنیت اطلاعاتی که تنها بر روی شبکه وجود دارند یک اصل بنیادین است. ابرهای محاسباتی و مجازی سازی، استراتژیهای اقتصادی، فناورانه و موثری برای ذخیره سازی اطلاعات هستند.
همچنین نیاز است که اینترنت نه تنها یک تجارت با دوام را تضمین کند بلکه همچنین باید بتواند از اطلاعات بانکی در مقابل حملات و تهدیدات سایبری محافظت کند.
مسئولیت حفظ امنیت بر روی اینترنت بر عهده دولتها، شرکتها، دانشگاهها و تمام افراد است. به طوریکه همه مردم جامعه جهانی شبکه باید بتوانند در این عرصه به آگاهی برسند تا بتوانند از اطلاعاتی که به اشتراک می گذارند و یا ذخیره می کنند دفاع کنند.