برنامه اقتصادی و جهتگیری دولت این است که مانع از نوسانات نرخ ارز شود و تلاش خواهیم کرد که نرخ ارز را به نرخ مرجع کاهش دهیم و بعد از آن در جهت تعدیل به سمت پایین حرکت کنیم. سیدشمسالدین حسینی افزود: نظام ارزی کشور همانطور که در قانون برنامه چهارم و پنجم توسعه مشخص شده بهصورت نظام شناور مدیریت شده، اداره میشود. وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در این نظام یک نرخ مرجع در دامنهای از نوسان مدیریت میشود و بانک مرکزی بهعنوان ناظر پولی و ارزی کشور در این بازار دخالت میکند.
به گزارش فارس، حسینی اظهار داشت: در ماههای اخیر، بازار آزاد ارز از نرخ رسمی فاصله گرفته بود و این فاصله زیاد سبب میشد که بهرغم مداخله بانک مرکزی، هم ذخایر بانک مرکزی مستهلک شود و هم بهصورت رانت در اختیار عدهای خاص قرار گیرد. وی تصریح کرد: باید با عرضه کافی ارز، مابقی شکاف را از بین برد و همانطور که رئیسکل بانک مرکزی اعلام کرد برنامههای اقتصادی و جهتگیری دولت این است که مانع از نوسانات نرخ ارز شود و تلاش خواهیم کرد که نرخ ارز را به نرخ مرجع کاهش دهیم و بعد از آن در جهت تعدیل به سمت پایین حرکت کنیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به اینکه تا چه زمانی این روند ادامه مییابد، گفت: نظام شناور مدیریت شده دارای الزاماتی است؛ از جمله اینکه نظام پولی باید واکنشهای بازار را رصد کند و بر واکنشهای بازار مدیریت داشته باشد. وی ادامه داد: طبیعی است این برنامه تا جایی ادامه پیدا میکند که فاصله به حداقل برسد. حسینی درباره تفاوت آمارهای بانک مرکزی و مرکز آمار درباره تورم تاکید کرد: همچنان بانک مرکزی نرخ تورم را اعلام میکند و این نرخ قابل مقایسه با نرخهای اعلام شده مرکز آمار نیست؛ چراکه بانک مرکزی براساس سبدی از کالا که مبنای قانونی دارد برای یک نمونهگیری و برای سال پایهای مشخص این نرخ را اعلام میکند درحالیکه مرکز آمار با مبانی مشترک ولی برای سال پایه متفاوت و البته با تفاوتهایی این نرخ را اعلام میکند.