به گزارش ایسنا، به گفته متخصصان؛ پوست قهوهای و خشک و لایههای بیرونی پیاز سرشار از فیبر خوراکی و فلاوونوئیدها بوده و لایههای خارجی پیاز که آنها را دور میریزید حاوی ترکیبات سولفوری هستند.
وانیزا بنیتز از متخصصان دپارتمان شیمی کشاورزی در دانشگاه خودمختار مادرید در اسپانیا با انجام مجموعهای از آزمایشات جدید و با همکاری گروهی از کارشناسان انگلیسی دانشگاه کرانفیلد تمام اجزای پیاز را به دقت بررسی کردند.
به گزارش پایگاه اینترنتی آرتریوسیت، این آزمایشات نشان داد پوست قهوهای و خارجی پیاز سرشار از فیبرخوراکی و ترکیبات فنولیک شامل کوئرستین و سایر فلاوونوئیدها است که خواص درمانی و پزشکی دارند. همچنین در زیر این پوست قهوهای رنگ، دو لایه خارجی روی پیاز نیز حاوی فیبر و فلاوونوئیدها است.
به گفته پزشکان، مصرف فیبر خوراکی خطر بروز بیماریهای قلبی و عروقی، مشکلات گوارشی و رودهای و معدهای، سرطان روده بزرگ، دیابت نوع دوم و حتی چاقی را کاهش میدهد. در عین حال ترکیبات فنولیک در پیشگیری از بیماری عروق کرونری موثر بوده و خواص ضد سرطانی دارند. این قسمتهای پیاز همچنین خواص آنتیاکسیدانی بالایی دارند.
این مطالعه در مجله «غذاهای گیاهی برای تغذیه انسان» منتشر شده است.