مصطفی قلی خسروی در گفتگویی با ایلنا، درباه اینکه چه طور میتوان مانع افزایش لجام گسیخته مسکن شد، افزود: با کاهش دخالتهای نابجای افراد فاقد صلاحیت و حرفهای غیر کارشناسی اشخاص که با امور ساخت و ساز ملک و مسکن هیچ آشنایی ندارند، میتوان جلوی افزایش قیمتها را در دراز مدت گرفت.
خسروی، در خصوص راهکارهای کنترل قیمت مسکن، خاطر نشانکرد: با کاهش نرخ تراکم، تعدیل قیمت آهن، سیمان و مصالح برای 5 سال، شروع فعالیت ساخت و ساز، ممانعت از خواب سرمایه و افزایش سرعت مسکنسازی با مصالح جدید، میتوان به توازن تقاضا و عرضه امیدوار بود.
وی، درباره اینکه چه چارهای برای استفاده از ظرفیتهای خالی وجود دارد، گفت: در گذشته برای خانههای خالی از سکنه مالیات مضاعف گرفته میشد که کار آمد نبود؛ لذا برای استفاده از ظرفیتهای خالی باید ساخت و ساز را بیشتر کرد و جلوی مهاجرتهای بیرویه را گرفت.
رییس اتحادیه املاک، افزود: در شهرستانهای کوچک و بزرگ باید شغل ایجاد کرد و رفاه و زیبایی شهر را به شهرستانیها هدیه کرد، همچنین، هزینه در پایتخت را برای امور غیر ضروری باید افزایش داد، در این صورت میتوان جلوی مهاجرت بیرویه را گرفت.
این گونه راه حلها و سیاستها را باید شورای شهر، شهرداری، وزارت مسکن و وزارت کشور اعمال کند تا شاید بتوان معضل مسکن را حل کرد.
وی، درباره این که آیا امکان شکسته شدن قیمتهای کاذب مسکن در پایتخت وجود دارد یا خیر، خاطر نشانکرد: با کنترل قیمت مصالح، جلوگیری از خروج مصالح ساختمانی به کشورهای همسایه و ساخت و ساز و برنامه ریزیهای درست و کارشناسانه، میتوان قیمت مسکن را مهار و ثابت نگه داشت.