سید ضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه در گفتوگو با فارس اظهار داشت: تغذیه دانشآموزان از اهمیت ویژهای برخوردار است و باید در رژیم غذایی آنها از همه گروههای غذایی وجود داشته باشد.
وی گفت: تغذیه دانشآموزان باید سرشار از ویتامینهای محلول در چربی و ویتامینهای محلول در آب که بالغ بر 13 ویتامین و 16 مواد معدنی باشد که این ویتامینها و مواد معدنی از طریق تغذیه روزانه باید برای دانشآموز تأمین شود.
وی گفت: دانشآموزان در طول تابستان به دلیل اینکه مدارس تعطیل بودند عادت کرده بودند که شبها دیر بخوابند و صبح نیز دیر بیدار شوند اما پدر، مادرها باید خواب دانشآموزان را تنظیم کنند و ساعت بیولوژیک بدن آنها باید تنظیم شود.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه ریتم بیولوژیک بدن دانشآموزان در تابستان تغییر پیدا کرده باید سعی کنند دانش آموزان شبها زود بخوابند و صبح زود از خواب بیدار شوند و حتماً صبحانه مصرف کنند.
مظهری گفت: زود خوابیدن دانشآموزان موجب تنظیم هورمونهای بدن آنها میشود که تحت تأثیر طلوع و غروب آفتاب عمل میکند اگر دانشآموزان زود بخوابند بدن آنها بازسازی میشود و از نظر رشد بدنی و مغزی بهبود پیدا میکند اگر آنها زود بخوابند رشد قدیشان افزایش پیدا میکند و صبح زود با نشاط از خواب بیدار میشوند، صبحانه میل میکنند و آماده رفتن به مدرسه میشوند.
وی بیان داشت: مادرها باید صبحانه متنوع، کامل و کافی را برای کودکانشان در نظر بگیرند.
این متخصص اضافه کرد: باید به علاقه کودک برای صبحانه توجه کرد، میتوان در وعده صبحانه مواد غذایی مانند عدسی، سوپ، پنیر، کره، مربا، تخممرغ، شیر و آبمیوههای مرکب مصرف کرد.
وی گفت: مادرها میتوانند در کنار صبحانه کودکشان هویج، شاخه کرفس یا سیب قرار دهند که میل بچهها را به صبحانه افزایش میدهد همچنین صبحانه رنگین در اشتهای کودک اثر میگذارد.
وی ادامه داد: کودکانی که بی اشتها هستند و میلی به مصرف صبحانه ندارند میتوان آب مرکبات تازه را برای آنان فراهم کرد. مصرف آب مرکبات اشتهای کودکان را تحریک میکند و موجب میشود که صبحانه را کامل و با اشتها مصرف کنند.