دکتر اکبر کوشانفر در گفتوگو با ایسنا، افزود: بیماری آسم در کودکان به ویژه در سنین مدرسه شایع است و بروز آن به دو دسته عوامل محیطی و خارجی و عوامل داخلی بستگی دارد.
وی با بیان اینکه گردهافشانی گیاهان به ویژه در فصل بهار و پاییز و آلودگی هوا که در تهران از حد استاندارد خودش خارج شده است، از جمله فاکتورهای خارجی ابتلا به آسم هستند، گفت: بوی غذاها در داخل منزل ، برخی میوهها نظیر کیوی، گوجهفرنگی و انواع غذاهای فست فود که با سس گوجه فرنگی آماده میشوند از دیگر عوامل ابتلا به حساسیت در کودکانی است که زمینه ابتلا به آلرژی را دارا هستند.
وی ادامه داد: اسپریها و حشرهکشها نیز حساسیتزا هستند.
این متخصص کودکان با تاکید بر اینکه خانوادهها در زمان رساندن کودکشان به مدرسه مراقب باشند که کمتر در معرض آلودگی هوا قرار بگیرند، عنوان کرد: زمانی هم که بچهها در مدرسه هستند در زمینه خرید انواع تنقلات باید هوشیار و آگاه باشند و بدانند که کدام موادغذایی حساسیتزا هستند.
به گفته دکتر کوشانفر، برخی میوهها چون سیب، موز، پرتقال، لیمو و مانند آن برای کودکان 2سال به بالا بسیار مناسب است و علاوه بر آنکه ارزش غذایی بالایی دارد، برای بدن نیز مفید است و ایجاد حساسیت نمیکند. در نظر گرفتن این میوهها برای میان وعدههای دانشآموزانی که آسم و یا آلرژی دارند توصیه میشود.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: استفاده از سوسیس و کالباس در ساندویچها ضمن اینکه برای افراد سالم مضر است، در تشدید حساسیت هم نقش دارد. مصرف ساندویچ تخممرغ پخته به جای ساندویچ سوسیس و کالباس در این اوقات توصیه میشود. همچنین نان و پنیر و گردو هم میتواند میان وعده غذایی مطلوبی باشد که ارزش غدایی خوبی هم دارد.
وی با اشاره به اینکه مربیان بهداشت مدارس هم باید توجه داشته باشند که از به همراه داشتن مواد غذایی نامناسب توسط دانشآموزان به مدرسه پیشگیری کنند، اظهار کرد: این مواد غذایی یا نباید در مدارس توزیع شود و یا اگر هم دانشآموز آن را به همراه خود آورده است، او را از مصرف آن بر حذر دارند و به خانواده وی اطلاع بدهند که دیگر این مواد غذایی را به همراه خود نیاورد.
دکتر کوشانفر با بیان اینکه کودکی که حمله آسم دارد باید تحت درمان پزشک باشد در عین حال گفت: مربی بهداشت هم باید از سابقه بیماری دانش آموز مطلع و از نحوه مصرف اسپریهای آسم نیز آگاه باشد تا بتواند در مواقع اضطرار و حمله آسمی درمان موقت را تا زمانی که کودک به بیمارستان یا منزل منتقل شود، انجام دهد.
این فوق تخصص عفونی اطفال در خاتمه با بیان اینکه کودکانی که دچار آسم هستند معمولا از ورزشهای سنگین معاف هستند، اظهار کرد: دویدن در زمین ورزش باعث بلند شدن گرد و خاک میشود که این گرد و خاک آسم را تشدید میکند.