روز جهانی غذا توسط کشورهای عضو فائو در بیستمین کنفرانس این سازمان در نوامبر سال 1979که در واقع روز تاسیس فائو است نامگذاری شد و همه ساله مراسمی در بیش از 150 کشور جهان برای بزرگداشت آن برگزار میشود.
در این روز، سازمانهای بینالمللی، به انگیزه برقراری روابط در زمینه کشاورزی و زمینهسازی برای جلوگیری از فقر و گرسنگی و نابودی محیطزیست، تلاش میکنند.
استفاده از تجربیات، نحوه تغذیه، انتقال فنآوری از کشورهای توسعهیافته به کشورهای در حال توسعه، موجب رونق و پیشرفت در صنعت مواد غذایی در ملل جهان سوم میشود.
روز جهانی غذا، تلنگری برای بیداری وجدانهای به خواب رفته و روز همدردی با گرسنگانی است که از ابتداییترین حق زندگی، یعنی غذا محرومندو در این محرومیت، دستان بیتوانشان از دامان زندگی کوتاه میشود.
قدر غذا، این نعمت آغازین خلقت را بدانیم و با مصرف درست و عدم اسراف، با گرسنگان جهان همدردی کنیم. هنگام دور ریختن غذا به این بیندیشیم که این غذا می تواند گرسنهای را برای یک روز هم که شده از گرسنگی و مرگ نجات دهد. از مصرف بی رویه غذا بپرهیزیم.