به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، در حالی که تظاهر کنندگان در مقابل هتل محل برگزاری همایش اقتصادی منطقهای تجمع کرده بودند بوش از در پشتی هتل وارد سالن شد.
در جریان این تظاهرات، مردی که لباس نارنجی رنگ زندانیان گوانتانامو را بر تن داشت پلاکاردی به دست گرفت که روی آن نوشته شده بود "شکنجه و جنایتکاران از کانادا بیرون".
جنبش اعتراض آمیز به حضور بوش در کانادا از هفته گذشته توسط سازمان عفو بینالملل آغاز شد که از مقامات کانادا خواستار دستگیری و محاکمه جرج بوش، به دلیل ارتکاب جنایات جنگی واعمال شکنجه شده بود.
سازمان عفو بین المللی واقع در لندن با توجه به مسوولیت حقوقی بوش، پرونده ای در باره موارد نقض حقوق بشر توسط وی تشکیل داد و ماه گذشته در یادداشتی رسمی آن را به اطلاع مقامات کانادایی رساند، اما این یادداشت امروز برای رسانه ها فرستاده شده است.
سوزان لی، مسوول منطقه آمریکای سازمان عفو بین الملل با صدور بیانیه ای خاطرنشان کرد: بر اساس تعهدات بینالمللی از کانادا خواسته می شود با توجه به مسوولیت حقوقی رییس جمهوری پیشین آمریکا و ارتکاب به جرایمی مانند شکنجه به موجب قوانین جهانی، او را دستگیر و محاکمه کند.
وی افزود: از آنجا که مقامات آمریکایی تا کنون نتوانسته اند بوش را به پای میز محاکمه بکشانند؛ جامعه بین المللی باید در این راه گام بردارد. در صورتی که کانادا نیز نتواند در جریان این سفر او را دستگیر کند، نشان می دهد از کنوانسیون اقدام علیه شکنجه سازمان ملل متحد عدول کرده است و برای حقوق اصلی انسانی ارزشی قائل نیست.
سازمان عفو بین الملل اعلام کرده که بوش دستور استفاده از روش های بازجویی پیشرفته و خشن را صادر کرده است. همچنین اعمال شکنجه حس القای خفگی در مورد زندانیان مخفی سازمان مرکزی جاسوسی آمریکا در بین سال های 2002 تا 2009 از دیگر اقداماتی است که به دستور وی انجام شده است.
این سازمان در یادداشت خود به چندین مورد شکنجه افراد بازداشتی در زندان خلیج گوآنتانامو و پایگاه های نظامی افغانستان و عراق توسط نظامیان آمریکایی اشاره می کند.