به گزارش ایسنا، متخصصان میگویند: این چاشنی ایرانی حاوی ترکیب فعالی است که میتوان از آن برای درمان بیماریهای التهاب عصبی مثل ام اس استفاده کرد.
به گزارش سایت اینترنتی ایمپوروو ام.اس واکینگ، آنها میگویند: ما در زعفران مادهای موسوم به «کروسین» را شناسایی کردهایم که از سلولهای مغزی در محیط کشت آزمایشگاهی و سایر مدلهای مبتلا به ام اس، محافظت میکند.
این ماده در واقع از آسیب دیدن سلولهایی که غلاف میلین را در مغز تولید میکنند، جلوگیری مینماید. میلین لایهای است که مانند عایقی محافظ در اطراف نورونها (سلولهای مغزی) عمل میکند.
بیماری ام اس شامل بروز التهاب در سلولهای مغزی است که در چنین حالتی سلولهای مغز این عایق محافظتی خود را از دست میدهند. متخصصان تاکید کردند که هرچند هنوز در مراحل آزمایشات بالینی نیستند اما یافته جدید بسیار جالب و در زمینه درمان ام اس در آینده بسیار امیدبخش است.
شرح این آزمایشات در مجله ایمونولوژی چاپ آمریکا منتشر شده است.