راشاتودی به نقل از دبکا فایل گزارش داد: چین دیگر وارد کننده نفت از ایران نیز ممکن است از همین روش برای ادامه روابط تجاری خود با ایران استفاده کند.
به نوشته این روزنامه، ایران و هند مذاکراتی را با چین و روسیه برای یافتن جایگزنی برای این روش معاملاتی (طلا در ازای نفت) آغاز کردهاند تا اگر آمریکا و اتحادیه اروپا این روش معاملاتی را نیز هدف قرار دادند از روش دیگری استفاده کنند.
مهر به نقل از راشاتودی در ادامه نوشت: این اقدام هند واقعا متعجب کننده است زیرا دهلی نو پیشتر اعلام کرده بود بهای نفت وارداتی از ایران را با ین (واحد پول ژاپن) و یا روپیه (واحد پول هند) میپردازد.
بر اساس این گزارش، چین و هند به دلیل نیاز خود به نفت مجبور هستند که به دنبال یافتن جایگزینی برای دلار باشند تا به این ترتیب درصورت ادامه واردات نفت از ایران با تحریمهای آمریکا مواجه نشوند.
چین و هند به ترتیب با وارد کردن 22 و 13 درصد از نفت مورد نیاز خود از ایران، تاکنون از همراهی با تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران خودداری کردهاند و این بدان معناست که این دو کشور یک روش مطمئن برای خرید نفت از ایران و پرداخت پول آن پیدا کردهاند. در اصل این روش جدید مستقل از سیستمهای مالی است که توسط امریکا و انگلیس کنترل میشوند.
راشاتودی در ادامه مینویسد: البته این فقط هند و چین نیستند که بر ادامه خرید نفت از ایران تاکید کرده و با تحریمها مخالفت کردهاند بلکه ممکن است در روزهای آینده کره جنوبی و ژاپن نیز به این کشورها بپیوندند. بر همین اساس هم اکنون توکیو و سئول در حال مذاکره با واشنگتن هستند تا بتوانند به خرید نفت از ایران ادامه دهند.
به نوشته راشاتودی، ژاپن و کره جنوبی نگران آن هستند که با قطع واردات نفت از ایران اقتصادشان لطمه ببینید.