اضافهکردن دیاکسیدن کربن به نوشابه یک اسید ضعیف ایجاد میکند که هم مزه اندکی تند آنها را باعث می شود و هم به عنوان نگهدارنده عمل میکند.
هنگامی در بطری یا فوطی نوشابه را باز میکنید، فشار درون آن کاهش مییابد، و درنتبجه دیاکسیدکربن محلول به گار تبدیل میشود و به صورت حبابهایی خارج میشود.
اگر یک قوطی یا بطری نوشابه بازشده را برای مدتی طولانی به حال خود بگذارید و بعد آن را بنوشید، متوجه خواهید شد که نه تنها دیگر حبابهای گار در آن ظاهر نمیشود، بلکه مزه تند خاص خود را هم از دست داده است.
صنعت نوشابهسازی بزرگترین بازار منفرد برای دیاکسیدکربن است، اما استفاده از دیاکسیدکربن به همین مورد ختم نمیشود.
دیاکسیدکربن جامد بهتر از آب یخزده میتواند مواد را سرد کند و این دیاکسیدکربن جامد یا یخ خشک برای سرد و منجمد کردن غذاها به کار میرود.
LiveScience , 13 Feb., 2007