چهارشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۰ - ۰۵:۵۳
۰ نفر

گروه ادب و هنر: برگزیدگان ششمین جشنواره شعر فجر شامگاه دوشنبه در تالار وحدت معرفی شدند.

جشنواره شعر

در این مراسم که بیش از هر چیز آکنده از سخنرانی بود، در بخش شعر سنتی، حسن روشان از خراسان شمالی شهر بجنورد، رضا نیکوکار از گیلان شهر رشت و شیما احمدی از استان تهران شهر تهران به‌ترتیب به‌عنوان رتبه‌های اول تا سوم دست یافتند. در بخش شعر سپید و نیمایی نیز فقط برگزیده رتبه سوم اعلام شد که به‌طور مشترک به قربان بهاری از تهران و سیدرسول پیره از کرج تعلق گرفت.

در بخش کودک و نوجوان نیز هیچ شرکت‌کننده‌ای رتبه اول را کسب نکرد و عباسعلی سپاهی یونسی از شهر مشهد و فاضل ترکمن از تهران به‌ترتیب دوم و سوم شدند. در بخش سرود و ترانه نیز اوضاع همینطور بود و امینه دریانورد از استان هرمزگان، شهر درگهان و یاسر قنبرلو از استان قزوین، شهر قزوین دوم و سوم شدند. سرانجام در بخش پژوهش نیز هیچ برگزیده‌ای معرفی نشد و فقط از زهرا محدثی خراسانی از مشهد، محمد مرادی از شیراز و محمد گودرزی دهریزی از تهران تقدیر شد.

محمود احمدی‌نژاد که به رسم همیشه در مراسم رسمی، آخرین سخنران بود، گفت: «اگر این جلسه ساعت‌ها ادامه یابد، هیچ‌کس خسته نخواهد شد؛ چرا که وقتی ما شعر می‌سراییم، درباره خود حرف می‌زنیم و درباره حقیقت انسان سخن می‌گوییم. انسان منهای فرهنگ با سایر موجودات تفاوتی ندارد. شعر ستون فقرات هنر است و همه آرزوها و آرمان‌ها و عواطف انسانی را می‌توان در چند بیت خلاصه کرد و این ویژگی شعر است.»

احمدی‌نژاد در ادامه گفت: اگر بنا بود فقط بزرگان همین جلسه بهترین ابیات خود را بازخوانی کنند، جلسه تا نیمه‌های شب ادامه می‌یافت. زبان فارسی، زبان انسان و هنر است و زیباترین اندیشه‌ها و حالات روحانی و آرزوها‌ی انسانی در قالب زبان فارسی بیان شده است.

رئیس‌جمهور سپس به خواندن بیت‌هایی از رودکی پرداخت و همچنین درباره فردوسی گفت: اگر فردوسی نبود، نه تنها از زبان فارسی اثری نمی‌ماند، بلکه امروز خبری از حقیقت انسان و توحید و عدالت در جهان نبود؛ او امانت پیامبر آخر را در دامن امانتداران امین قرار داد. فردوسی یک حکیم و زمان‌شناس بسیار هوشمند بود که در قالب یک حماسه، یک فرهنگ و هویت و آرمان را به بشریت هدیه کرد و همه بشریت مدیون او هستند.

پیش از او وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز متنی را از رو خواند که با شعری درباره شعر آغاز می‌شد و به تعریف شعر می‌پرداخت و اینطور ادامه می‌یافت: «و اما بعد؛ هم به شعر، زمانه را می‌توان شناخت و هم از زمانه سیاق شعر را می‌توان دریافت. عنصری و عسجدی و انوری هم زاییده زمانه خویش‌اند و هم زاینده سبک زمانه‌ها. و فرخی یزدی و میرزاده عشقی و ملک‌الشعرای بهار، نیز هم. و سیدحسن حسینی و قیصر امین‌پور و سلمان هراتی نیز هم. به جشنواره نمی‌پردازم که دوستان کم و بیش توضیح داده‌اند. در این فرصت مغتنم به نکاتی اشاره می‌کنم که اگر مغفول واقع نشده است، مخمول افتاده است. ازجمله سبک‌شناسی ساختاری شعر انقلاب و نیز شناخت‌نامه شعر انقلاب...»

مراد از « دوستان» در گفته های وزیر،یحیی طالبیان، قائم‌مقام سیدمحمد حسینی در امور شعر و ادب بود که در سخنرانی‌اش پس از مقدمات، گفت: کسانی که به این عرصه وارد شده‌اند، در حدود 1500 شاعر از سراسر کشور بوده‌اند که حدود 55‌هزار اثر را ارسال کرده‌اند و ما برگزیدگانی را از میان آنها در4‌بخش سنتی‌، نو‌، کودک و نوجوان و تصنیف و ترانه معرفی کرده‌ایم و در برخی بخش‌ها مانند شعر نو اندکی کاهش داشته‌ایم. اما در حوزه کودک و نوجوان اشعار شاخصی ارائه شده است.

طالبیان در ادامه گفت:‌ امسال برای نخستین‌بار پژوهش شعر به جشنواره اضافه شده است. در حوزه بین‌الملل هم امسال 22 نفر از 14‌ملیت جهان در این جشنواره حضور دارند و حضور آنان را به‌صورت ویژه گرامی می‌داریم، زیرا اینان پیام‌بران شعر و ادب به سراسر دنیا هستند. این جمع 22نفره، فارسی را مانند شما به راحتی سخن می‌گویند و با بزرگان شعر و ادب آشنا هستند.

قبل از همه اینها پرویز بیگی حبیب‌آبادی، دبیر علمی جشنواره شعر فجر هم سخنرانی کرد. او گفت: امیدوارم بخش‌های دیگری چون نقد، ترجمه، انجمن‌های ادبی و شعر و رسانه به این جشنواره افزوده شود.

شعرخوانی محمدعلی بهمنی، فاضل نظری، دومینیکو اینجنیتو فارسی‌دان ایتالیایی، محمدرضا سهرابی‌نژاد و آیت‌الله محمد محمدی گلپایگانی ازجمله دیگر بخش‌های اختتامیه جشنواره شعر فجر بود.

کد خبر 161313

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار ادبیات و کتاب

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز