محمدرضاباهنر با بیان اینکه طبیعی است هر مجموعه فعال سیاسی تلاش میکند چتر خود را باز کرده و طرفداران، مخاطبان و احزاب بیشتری را به سمت خود جذب کنند، گفت: جریان اصولگرا هم از این قاعده مستثنی نیستند. مهمترین اظهارات باهنر در گفتگو با فارس در زیر آمده است:
- در هیچ زمان وحدت100 درصدی رخ نمیدهد اما وحدت اصولگراها حدوداً در مجلس فعلی بیش از ۸۰ درصد بوده است.
- من بدون اینکه خدای ناکرده کسی را سبک بشمارم میگویم که عموماً این لیستها از وزن بالایی برخوردار نیستند و به اصطلاح هرکس به هر دلیل برای خودش لیستی تهیه کرده است.
- ما در روند رسیدگی به لیست واحد تهران به ۷۰ تا ۸۰ اسم رسیدیم که هر کدام از این افراد به تنهایی لیاقت و کارآمدی داشتند تا در لیست قرار بگیرند. اما به دلیل اینکه لیست تهران بیشتر از ۳۰ نفر ظرفیت ندارد ناچار شدیم بیش از حدود ۴۰ نفر را حذف کنیم.
- این ادعا را نداریم که این ۳۰ نفری که در لیست ماندهاند همه آنها از افرادی که از لیست حذف شدهاند کارآمدتر، متبحرتر و محبوبتر هستند. بالاخره در یک فرآیند جمعی رأی گیری کردیم و به این ۳۰ نفر رسیدهایم.
- طبیعی است افرادی که حذف شدهاند، قدری دلخور شده و بعضاً عملکرد جبهه متحد را زیر سؤال میبرند.
- اگر خود افرادی که حذف شدهاند خیلی مشکل پیدا نکنند اما طرفداران و همراهان آنها به شدت مسئلهدار میشوند.
- عدهای از حذفشدهها جبهه و تشکیلاتی دست و پا کرده به همین دلیل تنوع لیستها بالاست.
- فکر میکنم در لیست جبهه متحد اصولگرا بیش از ۲۲ تا ۲۳ نفر رأی آورده و الباقی نمایندگان از سایر لیستها خواهند بود.
- تنوع لیستها لطمهای به اصولگرایان وارد نمیکند. این تنوع را پیشبینی میکردیم ما هیچ زمان وحدت ۱۰۰درصدی نداشتیم و مطمئنم این تنوع لطمهای وارد نمیکند. همانطور که در دورههای گذشته نیز لیستهای متنوع زیادی داشتهایم.
- آرایش مجلس نهم با مجلس هشتم تفاوت چندانی نمیکند. آدمها عوض میشوند یعنی ممکن است بخشی از همکاران ما در مجلس هشتم رأی نیاورند اما ترکیب فکری مجلس آینده مانند مجلس فعلی است.
- در مجلس هشتم ۴۰ تا ۴۶ نفر اصلاحطلب بودند و در زمانی که آنها خیلی فعال میشدند میتوانستند ۸۰ تا ۹۰ رأی جمعاوری کنند. تقریباً همین تعداد اصلاح طلب در مجلس آینده خواهند بود و بالغ بر ۲۰۰ نفر از نمایندگان اصولگرا خواهند بود اما در درون اصولگراها نیز گرایشهای مختلفی مانند رادیکالها، معتدلها و غیره وجود دارد.