به گزارش خبرگزاری مهر، اگرچه سیاره زهره یکی از درخشانترین اجسام آسمانی است، اما این هفته به علت شرایطی که در آن قرار گرفته در درخشانترین حالت خود قرار خواهد داشت و حتی با کمی دقت میتوان ستارههای درخشان اطراف زهره را نیز مشاهده کرد.
سیاره تیر و زهره که مرکزیترین سیارهها در منظومه شمسی به شمار میروند وارد فازهایی شبیه به فازهای ماه شدهاند و در زوایای مختلف توسط خورشید روشن میشوند و همچنین اندازه ظاهری آنها نیز نسبت به قرارگیری در دورترین نقطه از خورشید و نزدیکترین نقطه به زمین تغییر میکند.
درحال حاضر سیاره زهره رو به زمین است از این رو بزرگتر و درخشانتر به چشم میرسد، همچنین فاز آن درحالی که در مقابل خورشید حرکت میکند، باریکتر به نظر میرسد که این امر موجب کاهش درخشش آن خواهد شد.
این هفته، سیاره زهره شبیه نسخه مینیاتوری یک ماه پنج روزه خواهد بود اما سطح آن به ماه شباهت ندارد.
طی چند هفته آینده زهره بیشتر به زمین نزدیک میشود، بزرگتر به چشم رسیده و هلال آن باریکتر میشود. برای آنهایی که تلسکوپ در اختیار ندارند، تماشای زهره با دوربینهای دوچشمی نیز امکان پذیر است.
روز 5 ژوئن در استرالیا و آسیا اتفاق بسیار خاصی رخ میدهد: سیاره زهره از میان زمین و خورشید عبور خواهد کرد و این عبور یک سایه نقطه مانند سیاهی را روی خورشید ایجاد میکند.
این رویداد که از آن با عنوان گذر زهره یاد میشود به طور متوسط دوبار در یک قرن رخ میرهد و این اتفاق آخرین شانس شما برای مشاهده چنین رویدادی است، چرا که این اتفاق تا سال 2117 رخ نخواهد داد.