عصمت ناصری ادامه داد: میوه و سبزی هم در فصل تابستان برای تأمین آب بدن مناسب هستند ولی جای غذای اصلی را نمیتوانند بگیرند. فصل تابستان گرم است و استفاده از غذاهایی که طبع سرد دارند به کاهش حرارت بدن کمک میکنند.
ناصری مصرف غذاهای خنک که حاوی شیر و فرآوردههای لبنی باشد را برای فصل تابستان بسیار مناسب عنوان کرد و گفت: خوردن غذاهایی مانند «آب، دوغ، خیار» که یکی از غذاهای سنتی به شمار میرود واقعاً منطبق با فصل تابستان است یا خوردن شیر برنج سرد نیز از جمله غذاهایی است که در فصل تابستان مناسب است.
وی افزود: سکنجبین، نان و پنیر به همراه طالبی یا خیار و هندوانه در تابستان بسیار مناسب است و خوردن غذاهای سرخ کردنی و خشک توصیه نمیشود.
این متخصص تغذیه افزود: از آنجایی که نسل جوان چندان میانهای با غذاهای سنتی ندارند صدا و سیما میتواند ترکیبات اولیه این گونه غذاها را در قالب غذاهای روز آموزش دهد مثلاً استفاده از دوغ برای تهیه یک نوع سوپ یا با استفاده از ماست میتوان انواع دسرها و غذاها را درست کرد.
وی در مورد مصرف برخی دسرها مانند ژله توصیه کرد: با توجه به اینکه 90 درصد ژله حاوی آب است مصرف متعادل آن خوب است ولی به دلیل استفاده از رنگهای خوراکی در ژله برای گروه سنی کودکان که مواد غذایی اثر بیشتری روی آنها دارد چندان توصیه نمیشود.
ناصری تاکید کرد: کودکان از یخمک، پاستیل، نوشابه و سایر خوراکیهایی که رنگهای مصنوعی در آن به کار برده شده استفاده میکنند که در نهایت میزان رنگهای مجاز خوراکی ممکن است در بدن کودک بالاتر از حد مجاز شود و برای کودک مضر باشد.