به گزارش ایرنا ؛ شهزاد محمدیان کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی گفت: مواد حاوی پتاسیم از گرما زدگی در تابستان جلوگیری می کند بنابراین مصرف مواد غذایی سرشار از پتاسیم مانند سبزیجات و میوه ها سلامتی فرد در فصل گرما را تضمین میکند.
وی افزود: از قدیم همزمان با فرا رسیدن فصل تابستان توجه به تغذیه تابستانی و دریافت مواد غذایی سالم در میان خانوادهها از اهمیت بسزایی برخوردار بوده است. به گفته این کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی، گرمای بیش از حد در روزهای تابستان انرژی و آب بدن را میکاهد و ضروری است تا به سرعت این کمبودها در سیستم بدن انسان جایگزین شود.
محمدیان در مورد استفاده مواد غذایی مورد نیاز تابستان اظهارداشت: پتاسیم از مواد معدنی است که باید همزمان با افزایش تعریق در روزهای گرم تابستان جبران شود.به عبارت دیگر بدن هنگام تعریق مواد معدنی با ارزشی مانند پتاسیم، سدیم و منیزیم را از دست می دهد پس ضروری است که این مواد به سرعت در بدن جبران شوند.
به گفته وی، پتاسیم در انواع میوهها و سبزیجاتی چون، کاهو، کرفس، خیار، اسفناج، زرد آلو، خربزه، هندوانه گل کلم، کلم بروکلی قارچ و گوجه فرنگی و غیره یافت میشود.
محمدیان افزود: سدیم و پتاسیم دو عنصر بسیار مهم برای حفظ فشار خون و عملکرد سیستم عصبی، اسکلتی و سلامت قلب هستند البته جبران مواد معدنی سدیم به راحتی در بدن با مصرف مواد غذایی و نمک و همچنین لبنیات وجود دارد. آب میوههای طبیعی نیز که در منازل تهیه می شود حاوی پتاسیم است.
کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی اضافه کرد: همچنین منیزیم برای حفظ فعالیت طبیعی ماهیچهها و اعصاب، ضربان قلب و استحکام استخوان ها ضروری است و کمبود آن در بدن بی اشتهایی، تهوع، استفراغ، افسردگی و ناراحتی عصبی به همراه دارد.
به گفته محمدیان، منیزیم در موز، انواع لوبیا، عدس، جو و سبوس برنج یافت میشود.
نوشیدن مایعات کافی به ویژه شربت های سنتی و طبیعی
این مشاور تغذیه با بیان اینکه نوشیدنیهای مناسب این فصل باید شناخته و مورد مصرف قرار گیرند، اظهارداشت: نوشیدن آب کافی هشت تا ۱۰ لیوان (بسته به ذائقه فرد) به عنوان مایع حیات به عنوان نخستین نوشیدنی فصل تابستان حایز اهمیت است.
به گفته وی، علاوه بر آب، استفاده از سایر نوشیدنیها و شربتهای طبیعی و سنتی نباید مورد غفلت خانوادهها قرار گیرد، مانند شربت خاکشیر، عرق نعنا، عرق بهار نارنج، عرق بید مشک، آبلیمو سکنجبین و... که هر یک از آنان دارای خواص درمانی است و در این ایام برای سلامتی و جلوگیری از گرمازدگی مناسب هستند.
این کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی افزود: آب میوههای صنعتی که در بازار وجود دارد حاوی مواد اسانسدار، نگه دارنده و قند مصنوعی است که برای سلامتی مناسب نیست.
وی توصیه کرد: آب میوهها و شربتهایی که در خانه تهیه می شود به صورت رقیق شده و کم شیرین مورد استفاده قرار گیرد و از افزودن شکر مصنوعی به آب میوه و شربتهای طبیعی جدا خودداری شود. هر یک لیوان شربت که شکر مصنوعی به آن اضافه میشود حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ کالری دارد.
محمدیان همچنین از همگان خواست تا از نوشیدن نوشابههای گازدار و کافئیندار خوداری کنند زیرا کافئین، متابولیسم و فعالیت بدن را بالا میبرد و نیاز بدن را به مایعات بیشتر میکند.
مصرف غذاهای سبک و کم حجم
این کارشناس تغذیه با یاد آوری اینکه در فصل تابستان سعی شود از غذاهای سبک و کم حجم و استفاد شود، گفت: استفاده از غذاهایی مانند آب دوغ خیار، نان و پنیر و سبزی و سوپهای کم چرب و کم نمک در ایام تابستان و به خصوص شب هنگام را در سلامتی بسیار مفید دانست.
وی توصیه کرد: بهرهگیری از انواع مواد غذایی و پروتئینها و کربوهیدراتها برای بدن ضروری است اما این غذاها باید در اندازه و حجم کمتری برای ناهار صرف شود تا هضم آن به سهولت صورت گیرد.
استفاده از فست فود ممنوع ، مصرف غذای رستوران های بین راهی درحداقل
محمدیان هشدار داد: مشاهده شده با شروع فصل تابستان خانوادهها در مسافرت و گردش از غذاهای فست وفودها و رستورانهای بین راهی به وفور استفاده میکنند که این موضوع باعث بروز بیماری و مسمومیت هنگام سفر خواهد شد.
به گفته وی، استفاده از غذاهای آماده و کنسرو شده نیز سبب بیماری و مشکلات دستگاه گوارش خواهد شد و سفارش میشود خانوادهها در هنگام سفر از غذاهای ساده که در منزل تهیه میشود تناول کنند.
نداشتن تردد در ساعات داغ روز
این کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی یادآور شد: عموم افراد به ویژه کودکان و سالمندان در ساعات داغ روز (۱۲ تا چهار بعدازظهر) از قرار گرفتن در زیر نور خورشید در معابر، خیابانها و امکان عمومی خودداری کنند.