همشهری آنلاین: سازمان فضایی آمریکا (ناسا) قصد دارد میدان‌های مغناطیسی یک منطقه ازخورشید موسوم به 'کروموسفر' را مطالعه کند

زبانه های خورشیدی

به گزارش ایرنا، کاوشگر ماموریت 'بررسی نقشه مغناطیسی فرابنفش خورشیدی' (SUMI) روز پنج شنبه این هفته به فضا پرتاب می‌شود.

اگرچه در حال حاضر تجهیزاتی وجود دارد که این میدان‌ها را اندازه گیری می‌کند اما اکنون محققان قصد دارند میدان‌های موجود در یک لایه خاص از سطح خورشید را رصد و بررسی کنند.

در این ماموریت برای اندازه گیری میدان‌های مغناطیسی در کروموسفر ، نور فرابنفش ساطع شده از دو نوع اتم خورشیدی منیزیوم 2 و کربن 4 بررسی می‌شود.

بر اساس اعلام ناسا این سفر برای SUMI عمدتا یک پرواز آزمایشی به منظور اطمینان خاطر از عملکرد تجهیزات و ارزیابی بهبود و پیشرفت‌های احتمالی است.

کروموسفر نسبت به دیگر لایه‌های خورشید، بسیار نازک است و دهها هزار کیلومتر پهنا دارد.

این لایه نسبت به دیگر لایه‌ها سردتر است و دمای آن 4500 درجه سانتیگراد است و تنها به هنگام خورشید گرفتگی کامل یا با استفاده از دستگاه‌های ویژه‌ای می‌توان آن را مشاهده کرد. خطوط تاریکی که در طیف خورشید دیده می‌شود ، در این لایه ایجاد می‌شوند.

بر روی کروموسفر، گاهی اوقات شعله‌هایی سر بر می‌آورند که آنها را با همان مضمون خطاب می‌کنیم. شعله‌های خورشیدی جرقه‌هایی از انرژی هستند که عمر چند ساعته دارند و هنگامی به وجود می‌آیند که مقدار زیادی انرژی مغناطیسی به طور ناگهانی آزاد شود.

مانند شعله‌های خورشیدی، زبانه‌هایی از کروموسفر موسوم به زبانه‌های خورشیدی سر بر می‌آورند که فوران‌هایی از گازهای مشتعل هستند و ممکن است صدها هزار کیلومتر در کیهان پیش بروند. زبانه‌های حلقوی خورشید، در واقع قسمتی از یک میدان مغناطیسی هستند که دو لکه خورشیدی را به یکدیگر وصل می‌کنند. میدان مغناطیسی خورشید می‌تواند زبانه‌های حلقوی خورشید را هفته‌ها در کیهان معلق نگه دارد.

کد خبر 176083
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز