همشهری آنلاین: یکی از عواملی که موجب می‌‌شود مردم این مواد غذایی مفید را به اندازه کافی مصرف نکنند این است که نمی‌‌‌دانند چگونه آن‌ها را در برنامه غذایی روزانه ‌شان قرار دهند.

این سبزی‌‌ها به دو صورت در برنامه غذایی روزانه ما قرار می‌گیرند:

1- به صورت تازه، مثل انواع سالاد

2- به صورت پخته در انواع غذاها، مانند خورش ‌ها، سوپ‌ها و ...

در زیر چند روش آسان و سریع را برای مصرف این سبزی‌جات خوشمزه به شما معرفی می ‌کنیم:

- برگ ‌های ترد و تازه کاهو یا کلم را درون سالاد خرد نمایید و یا داخل ساندویچ قرار دهید.

- این سبزی‌جات را درون سوپ بریزید. شما می‌توانید این سبزی‌جات را با هم مخلوط و خرد کرده و یا به صورت پوره درآورید و درون سوپ‌تان بریزید. این یک راه خوب برای خوردن سبزی‌جاتی است که مزه آن‌ها را دوست ندارید.

- شما می‌‌توانید از سبزی‌جاتی مثل سیر، پیاز و یا فلفل برای طعم دار کردن غذاها استفاده نمایید.

- این سبزی‌جات را با کمی روغن زیتون ، پیاز یا سیر و یا ادویه‌هایی مانند زنجبیل تفت دهید.

- این سبزی‌جات مخصوصا آن هایی را که خوب رسیده‌اند، درون پوره سیب‌زمینی بریزید و بخورید. این روش نیز روشی مناسب برای کسانی است که مزه بعضی سبزی‌جات را دوست ندارند مانند اسفناج.

- این سبزی‌جات را می‌توانید به صورت کوکو، دلمه، بورانی و ... نیز مصرف نمایید.

نکاتی مهم در پخت و مصرف سبزی‌جات

آن چه در پخت سبزی‌جات برگ سبز باید مد نظر داشت این است که پخت این سبزی‌جات در مدت زمان کم و با حرارت ملایم صورت پذیرد.

در این صورت جذب مواد مغذی ضروری آن بالا می‌رود. در حالی که پخت زیاد آن‌ها می ‌تواند موجب از بین رفتن این مواد مغذی شود.

برگ‌‌هایی مانند اسفناج تنها به یک دقیقه زمان برای پختن و یا تفت دادن نیاز دارند. در حالی که برگ ‌های محکم و سفت مانند کلم‌، معمولاً به زمانی حدود 10 تا 15 دقیقه نیاز دارند.

خیلی از مردم برگ‌های روشن و کمرنگ‌تر سبزی‌جات را ترجیح می‌دهند، در حالی که برگ‌های تیره معمولا مواد مغذی بیشتری دارند، مثلا برای تهیه سالاد، برگ‌های کمرنگ‌تر کاهو را خرد می‌کنند و برگ‌های تیره‌ی آن را دور می‌ریزند که اشتباه است.

منبع: تبیان

کد خبر 176099
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز