ماده مؤثره موجود در هویج بتاکاروتن است و پیساز ویتامین A به شمار میآید در واقع انواعی از آنتی اکسیدانها است که تاثیر آنها بر انواع بیماریها به اثبات رسیده است.
این ماده ترکیبی نارنجی رنگ است که در سبزیها و میوههای زرد تا نارنجی و برگ سبز تیره وجود دارد.
بر اساس نتایج یک تحقیق زنانی که در رژیم غذایی خود حداقل یک بار در روز از هویج، اسفناج، کلم بروکلی و کاهو استفاده میکنند ۷۳ درصد کمتر احتمال ابتلا به سرطان رحم را دارند.
هویج همچنین برای تقویت سیستم دفاع طبیعی بدن بسیار مفید است و بدن را بر ضد عفونتهای ویروسی و باکتریایی تقویت میکند.
هویج فیبر زیادی دارد و به خصوص برای افرادی که از رژیم های لاغری استفاده می کنند و کسانی که چربی های خون بالایی دارند (کلسترول- تری گلیسرید- LDL) بسیار نافع بوده و قادر به تعدیل فاکتورهای خونی ذکر شده است به شرطی که روزانه ۱ عدد هویج خام خورده شود.
بهترین چاشنی برای هویج قدری روغن زیتون است که به آن چند قطره آبلیمو اضافه کرده باشند.
از دیگر سرطانهایی که بتاکاروتن یا هویج نقش چشمگیری در عدم ابتلا به آن بازی میکند سرطان ریه است و حتی اگر مبتلا شده باشید در کاهش سرعت پیشرفت آن و طولانی کردن مدت زنده ماندن شخص مبتلا اثرات شگرفی دارد.
حتی اگر حداقل هفته ای دوبار فقط یک عدد هویج متوسط خام خورده شود، ممکن است احتمال مبتلا شدن به سرطان ریه ۶۰ درصد کاهش یابد و اگر بیش از یک بار در هفته یک پیمانه بروکلی خام خورده شود تا ۷۰ درصد احتمال ابتلا به سرطان ریه کاهش مییابد.
سرطان دیگر، سرطان حلقوم است، چون این سرطان بیشتر به اشخاصی که سیگار میکشند یا میکشیدهاند حمله می کند، بنابراین میتوان به آن به عنوان سرطان سیگاریها اشاره کرد.
بتاکاروتن موجود در هویج نقش بسیار مؤثری در جلوگیری از ابتلا به این بیماری دارد.
این رژیم فقط برای اشخاصی مفید است که سیگار را ترک کرده اند، زیرا افرادی که سیگار را ترک نکرده و به سیگار کشیدن ادامه می دهند، هر قدر مواد سرشار از B کاروتن بخورند، تأثیری برای جلوگیری از سرطان آنها نخواهد داشت.