همشهری آنلاین: اعضای شورای اسلامی شهر تهران لایحه‌ای را به تصویب رساندند که در صورت بررسی و تصویب آن درشورای عالی استان‌ها و ارائه به مجلس، پارک‌ها و فضاهای سبز عمومی شهری با رعایت سیستم مکانیزه مصرف بهینه آب درآبیاری، از پرداخت آب بها معاف خواهند شد.

به گزارش همشهری آنلاین، مهندس مهدی چمران در ابتدای  در چهارصد و هشتاد و ششمین جلسه شورای شهر تهران با اشاره به برگزاری شکوه‌مند شانزدهمین اجلاس جنبش غیر متعهد‌ها در تهران، این جنبش را به مثابه سازمان ملل متحد دوم کشورهای عضو عنوان کرد وافزود: وجود چنین اجلاسی و برگزاری آن در ایران، خار بزرگی بر چشم امریکا و صهیونیست‌ها بود. چرا که آن‌ها در این فکر هستند که ایران را در تنگنا گذاشته‌اند و همین امر موجب انزواری ایران شده است که البته برگزاری اجلاس غیر متعهد‌ها و حضور شخصیت‌های بلند پایه نشان داد که با تمام تبلیغات سوء دشمنان، ایران همچنان با اقتدار در جامعه بین المللی حضوری پررنگ دارد.

چمران از برگزار کنندگان اجلاس و همکاری شهرداری تهران و از همه مهم‌تر از همیاری مردم سپاسگزاری کرد.

مرتضی طلایی رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی نیز با اشاره به برگزاری اجلاس غیر متهد‌ها در ایران گفت: ازبرگزاری چنین اجلاسی با این سطح موفقیت که حاصل تلاش دولتمردان بود نمی‌توان چشم پوشی کرد.

وی افزود: با توجه به حضور مقام معظم رهبری و رهنمودهای ایشان برای راهبرد آینده اجلاس، امیدواریم طی ۳ سالی که ایران ریاست اجلاس را برعهده دارد این جنبش به یک سازمان تبدیل شود.

طلایی ادامه داد: درکنار تقدیر از برگزارکنندگان اجلاس و شهرداری تهران که تمام تلاش خود را برای بهبود فضای اجلاس به کار گرفت نباید تلاش بدنه عملیاتی مجموعه را نادیده گرفت.

تصمیم درباره پارک پردیسان

در ادامه جلسه معصومه ابتکار با اشاره به تصمیم گیری‌های اخیر در خصوص واگذاری بخشی از پارک پردیسان به بخش خصوصی، از شورای شهر خواست تا رسیدگی به طرح پیشنهادی شورا به دولت را مبنی بر حفظ و واگذاری مدیریت پارک به شهرداری را در دستور کارجلسه آتی خود قرار دهد.

وی اظهار داشت: مشکلی برای واگذاری مدیریت پارک نیست ولی صحبت از فروش یکصد هکتار از پارک به میان است اگر قبح فروش پارک در تهران ریخته شود هر ارگانی که فضای سبز در اختیار دارد اجازه فروش را به خودش می‌دهد.

مهندس مهدی چمران در این خصوص با اشاره به رایزنی‌هایی که بامسوولان سازمان محیط زیست صورت گرفته است گفت: مسوولان محیط زیست اعلام کرده‌اند برنامه فروش پارک را در دستور کار خود ندارند.

وی افزود: با توجه به حساسیت موضوع از مسوولان سازمان محیط زیست و دست اندرکاران پارک پردیسان دعوت می‌کنیم در جلسه روز سه شنبه با توجه به ارائه طرح پیشنهادی شورا به دولت جهت تصمیم گیری در خصوص وضعیت پارک پردیسان حضور داشته باشند.

علیرضا دبیر عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران در خصوص فروش بخشی از پارک پردیسان گفت: برای فروش و یا واگذاری و ساخت و ساز در باغ و پارک قانون وجود دارد، طبق قانون پارک‌ها می‌توان تا ۷ درصد ساخت و ساز صورت بگیرد اگر از چنین قانونی استفاده شود با توجه به موقعیت پردیسان دیگر بحث واگذاری مدیریت پارک مطرح نیست به طور یقین، تبدیل به مکان اداری و تجاری خواهد شد.

چمران نیز تاکید کرد: مواضع شورای شهر تهران در خصوص پارک پردیسان به منزله انتقاد از دولت نیست بحث ما واگذاری بخشی از آن به بخش خصوصی است.

وی افزود: شورای شهر برای صدور مجوز ساخت و ساز در پارکهای متعلق به شهرداری مصوبه دارد بنابراین ساخت و ساز در پارک‌ها به هر بهانه‌ای ممنوع است.

در ادامه مهندس مختاری رئیس سازمان پارک‌ها و فضای سبز تهران که در جلسه نیز حضور داشت با اشاره به مصوبه شورا و بخش نامه‌هایی که از سوی شهردارتهران جهت جلوگیری از ساخت و ساز در پارک‌ها صادر شده است گفت: طی سالهای ۸۶ و ۹۱ بخش نامه‌هایی از سوی شهردار تهران مبنی بر جلوگیری از ساخت و ساز در پارک‌ها صادر شده است و سازمان پارک‌ها طبق این بخش نامه‌ها با هر گونه ساخت و ساز در پارک‌ها برخورد می‌کند.

همچنین مهندس عبداللهی معاون خدمات شهری شهرداری نیز افزود: نظرات اعضای شورای شهر مبنی بر جلوگیری از ساخت و ساز در پارک‌ها دنبال می‌شود همچنین در خصوص پارک پردیسان طی جلساتی که با مسوولان سازمان محیط زیست و پارک پردیسان داشته‌ایم بخشی از پارک که در حریم اتوبان همت قرار داد جهت بازپیرایی و مدیریت فضای سبز آن به شهرداری واگذار شده است، حتی پیشنهاد خرید و تحویل مسوولیت پارک پردیسان را طی نامه‌ای رسمی به سازمان محیط زیست اعلام کرده‌ایم.

رسیدگی به حق توقف پارکینگهای عمومی

همچنین در این جلسه اعتراض فرمانداری تهران به تعیین حق توقف پارکینگهای عمومی در شهرتهران بررسی و پاسخ آن به تصویب اعضای شورای اسلامی شهر تهران رسید.

بر همین اساس در جوابیه شورا آمده است که نرخ قبلی حق توقف پارکینگ‌های عمومی متعلق به شهرداری تهران مربوط به سال ۸۲ است و نرخ‌های مصوب جدید کمتر از نرخ‌های مصوب سال ۹۰ اتحادیه صنف اتوبوس و تعمیرگاه‌ها و توقف گاههای تهران است تا انگیزه ادامه فعالیت برای بخش خصوصی فراهم شود، با توجه به اینکه صنف مزبور بر نرخهای سال ۹۰ برای سال ۹۱ افزوده‌اند ولی شورا از نرخهای سال ۹۰ هم کاست.

همچنین در این جلسه لایحه پیشنهاد الحاق یک بند به قانون توزیع عادلانه آب مصوب سال ۶۱ درخصوص برداشت آب خام از منابع زیرزمینی وسطحی در شهر تهران بدون پرداخت آب‌ها به تصویب اعضای شورای شهر تهران رسید و مقرر شد این لایحه با در نظر گرفتن این موضوع که پارک‌های عمومی و فضاهای سبز شهر ی که در اختیار شهرداری‌ها هستند با در نظر گرفتن و اجرای سیستم بهینه مصرف آب از پرداخت آب بها معاف شوند به صورت یک طرح در شورای عالی استان‌ها ارسال شود و در ‌‌نهایت جهت تصویب نهایی و تبدیل به قانون ملی به مجلس شورای اسلامی ارائه شود همچنین دراین طرح دیده خواهد شد چنانچه باغات خصوصی هم با شرط حفظ باغ بودن از منابع آب زیرزمینی طبق طرح‌های مکانیزه و بهینه با مجوز وزارت نیرو استفاده کنند از پرداخت آب بها معاف شوند.

مهندس مختاری در خصوص پرداخت آب بها جهت آبیاری فضای سبز شهر گفت: درحال حاضر ۹۶ درصد آبیاری فضای سبز توسط آب خام و چاه‌های که شهرداری طبق مجوز حفر کرده است صورت می‌گیرد حتی در برخی مواقع شهرداری اجازه برداشت از آب چاه‌های در اختیارش را به سازمان آب تهران می‌دهد این درحالی است که برای این آب‌ها نیز از سوی سازمان آب، قبض آب بها صادر می‌شود.

کد خبر 183200
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز