به گزارش ایرنا، نسرین سلطانخواه امروز گفت: دو طرح طراحی و ساخت دستگاههای جاذب ریزگردها و ماسکهای نسوجی از سال 89 از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پیگیری شده وامسال به نتیجه رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: دستگاههای جاذب ریزگردها قرار است که به 23 استان کشور که در معرض این آسیب قرار دارند ، ارسال شود. ماسکهای نسوجی نیز که در محیطهای باز استفاده میشوند، دارای این ویژگی هستند که ذرات تا 2 و نیم میکرون را میتوانند جذب کنند. این ماسکها یک بار مصرف نیستند و در عین حال قابل شست وشو هستند.
وی گفت: ماسکهای نسوجی قرار است به تعداد زیاد دراختیار استانداریهای شهرهای درگیر با پدیده ریزگردها قرار گیرد تا بین مردم توزیع شود.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری یادآور شد که ماسکهای نسوجی بسته به جمعیت استانهای در معرض آسیب توزیع میشود و در مراحل بعدی مردم میتوانند این ماسکها را از داروخانهها نیز تهیه کنند.
وی گفت : این دو طرح توسط شرکتهای دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری تهران و شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان انجام شده است.
سلطانخواه افزود: دستگاه جذب ریزگردها دارای ابعاد 40×50 سانتیمتر است و درمرحله اول 6 هزار دستگاه تولید میشود و دراختیار مراکز دولتی قرار میگیرد.
به گفته وی همچنین در مرحله اول تعداد 400 هزار ماسکهای نسوجی تولید و به مناطق محروم و درگیر پدیده ریزگردها ارسال میشود وسپس در مرحله بعدی این ماسکها در سطح وسیع تولید میشود و برای عموم قابل دسترس خواهد بود.