به گزارش ایسنا، مطالعات نشان میدهد که خوردن حداقل یک عدد سیب در روز در پیشگیری از سرطانهای گلو، دهان، روده بزرگ، ریه و احتمالا سرطان پستان موثر است چون این میوه حاوی ماده مغذی موسوم به کوئرستین است که از DNA یا همان مولکول وراثتی درون سلولها در برابر آسیبهایی که منجر به بروز سرطان میشوند، حفاظت میکند.
دکتر استاسی کندی متخصص تغذیه و سلامت در انستیتو دانا - فاربر در بوستون تاکید دارد که میوهها و سبزیها برای تاثیرگذاری بیشتر باید خام و با پوست مصرف شوند.
همچنین زغال اخته نیز حاوی اسید بنزوئیک است که از پیشروی و رشد سرطانهای ریه، روده بزرگ و برخی از انواع سرطان خون جلوگیری میکند.
علاوه بر این سبزیجات رنگی مانند چغندر، هویج و زردک یا هویج ایرانی نیز خواص ضد سرطانی فوقالعادهای دارند. این سبزیها هر چه رنگدانههای بیشتر و روشنتری داشته باشند حاوی مقادیر بیشتری از ریزمغذیهای ضد سرطان خواهند بود.
از سوی دیگر سبزیهایی که برگ پهن و تیره رنگ دارند به دلیل دارا بودن حجم زیادی از فیتو ریزمغذیها موسوم به «ایندولها» برای مقابله با سرطان بسیار مفید هستند. این مواد فرآیند سمزدایی از بدن را که در کبد اتفاق میافتد، تحریک میکنند. انواع کلمها نیز برای این منظور مفید هستند.
علاوه بر این گیاهان خوراکی و سبزیهایی چون کدو حلوایی و سیبزمینی شیرین و کدوی معمولی سرشار از ترکیباتی موسوم به کاروتنوئیدها هستند که در پیشگیری از سرطانهای روده، پروستات، پستان و ریه نقش بسزایی دارند.