به گزارش همشهری آنلاین، بهمن عبدی گفت: روزانه بر تعداد کشورهای شرکت کننده در جشنواره اضافه میشود.
با توجه به اینکه در این روزها مشکلات بخش ارسال آثار هنرمندان خارجیها در سایت جشنواره برطرف شده است و به هر هنرمند خارجی یک کد داده میشود تا به جای کد ملی که ایرانی ها دارند وارد سایت شود و ثبت نام کند یا پست الکترونیکی خود را به جای این کد قرار دهند.
دبیر رشته کاریکاتور پنجمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر ادامه داد: امسال تصمیم گرفته شده است بر کیفیت آثار نظر بیشتری داشته باشیم تا کمیت و چون جشنواره فقط به صورت موضوعی برگزار میشود، ممکن است کمیت را تحت نظر قرار دهد.
در دوره هایی موضوع جشنواره آزاد بود و هر هنرمندی میتوانست آثار ده سال پیش خود را هم ارسال کند و ممکن بود داوران هم متوجه آن نشوند؛ هر چند ما در فراخوان همواره بر اینکه آثار جدید ارائه شود تاکید میکنیم اما در همه دنیا نماینده نداریم که بدانیم آیا اثر جدید هنرمند است یا نه.
عبدی گفت: در حال حاضر هنرمندان میتوانند شش اثر با موضوع خاصی که اعلام شده ارسال کنند و طبیعتا آمار آثار نسبت به دوره های قبل پایین میآید اما حسن موضوعی بودن این است که آثار بی ارتباط ارائه نمیشود.
جشنواره ای مثل" آیدین دوغان" ترکیه یک جشنواره با موضوع آزاد است و یک تعداد کاریکاتوریست که این جشنواره ها را رصد میکنند، در آن شرکت میکنند و معمولا اثر تکراری به آن نمیرسد.
حتی ممکن است جایزه ای به کسی بدهند و بعد متوجه شوند اثر تکراری بوده و آن را پس بگیرند. اما موضوعی بودن این حسن را دارد که آثاری با موضوع جدید ارائه میشود.
وی در پاسخ به این سوال که موضوعی بودن جشنواره باعث ایجاد نگاه کلیشه ای نمیشود نیز گفت: هنرمندان کاریکاتوریست ما به کارشان اشراف دارند و وقتی ما میگوییم موضوع عدالت است، حتما سراغ بی عدالتی و تبعیض و ... میروند و نگاه بازی به موضوع دارند؛ چنانکه در جشنواره بصیرت هم در نهایت اثری انتخاب شد که ضد بصیرت بودن و نتیجه عدم آگاهی را نشان میداد.
وی درباره کیفیت آثار هنرمندان داخلی و خارجی در بخش کاریکاتور نیز گفت: ما همه هنرمندان کاریکاتوریست را میشناسیم اما موقع کار چشمانمان را میبندیم و میشویم فرشته عدالت؛ اما معمولا در پایان اگر کسی برنده شود میگوید داوری عالی بود و اگر برگزیده نشود، میگوید داورها تکراری بودند.
در حالی که ما امسال پنج داور با تجربه و شاخص در جشنواره داریم.در دوسالانه کاریکاتور معمولا برنده اصلی خارجیها بوده اند، اما کاریکاتوریستهای ما واقعا در این سالها پیشرفت خوبی داشته اند.
عبدی در ادامه درباره رشد کمی جشنواره نسبت به سالهای گذشته گفت: البته هنرمندان ایرانی عادت دارند آثارشان را دقیقه آخر به جشنواره ارسال کنند و ما هم آنها را عادت دادیم که مهلت فراخوان را تمدید میکنیم.
برای همین درباره آثار داخلی قطعی نمیتوان نظر داد اما خارجی ها معمولا به موقع آثارشان را میفرستند و معمولا هر سال شاهد رشد آثار رسیده به جشنواره هستیم.
وی در پایان با اشاره به اینکه هنرمندان تا 15 دی مهلت دارند آثارشان را به جشنواره ارسال کنند گفت:24 دی ماه و در یک مرحله کار انتخاب و داوری آثار را انجام خواهیم داد.
چون مثل همیشه جشنواره با موضوع آزاد برگزار نمیشود که توقع رسیدن چهار هزار اثر را داشته باشیم و در عین حال بخش های جنبی مثل طراحی کاراکتر یا بخش چهره هم نداریم.
برای همین کار انتخاب و داوری را در یک مرحله انجام میدهیم.
هنرمندان برای شرکت در پنجمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر میتوانند آثار خود را تا 15 دی ماه از طریق سایت جشنواره به نشانی www.ivafestival.ir ارسال کنند.