همشهری آنلاین: متخصص کودکان دانشگاه تگزاس از مرکز پزشکی ساوت وسترن گفت: چاقی می‌تواند در دوران طفولیت و 9 ماهگی آغاز شود، بنابراین والدین علاوه بر تناسب اندام خود باید به تناسب اندام نوزادانشان نیز اهمیت بدهند

زنگ خطر چاقی کودکان از 9 ماهگی به صدا درمی‌آید

به گزارش خبرگزاری مهر، به گفته گلن فلورز متخصص بیماری‌های کودکان در مرکز پزشکی ساوت وسترن دانشگاه تگزاس، افزایش شاخص توده بدنی به بیش از 85 درصد یکی از مهمترین علائم نشان دهنده چاقی شدید است؛ شرایطی که با میانگین 99 درصد در هر سنی تعریف می‌شود.

این نوع چاقی موجب می‌شود که زمانی که کودکان به سن حضور در کودکستان می‌رسند به شدت چاق بوده و در مسیر مشکلات ناشی از وضعیت سلامتی خود قرار می‌گیرد، مشکلاتی که از دیابت و بیماری‌های قلبی گرفته و همچنان ادامه دارد.

عوامل خطر مختلفی به چاقی ارتباط دارد. این عوامل می‌تواند نوشیدنی‌های دارای شکر باشد که مصرف آن امروزه به یکی از عادات کودکان تبدیل شده است.

براساس اظهارات این پزشک متخصص کودکان، خطر چاقی حتی می‌تواند پیش از تولد نیز آغاز شود. اگر مادر کودک، قبل از بارداری بیش از حد چاق باشد، احتمال رو به رو شدن فرزندش با مشکلات ناشی از چاقی نیز افزایش خواهد یافت. براساس تحقیقات انجام شده روی کودکان در سن کودکستان، نژاد لاتین و یا چند نژاده بودن کودک به چاقی بیش از حد نسبت داده می‌شود.

گلن فلورز تأکید کرد: نخستین گام در کاهش خطر چاقی نظارت بر کودکانی است که در معرض خطر بالا قرار دارند، وقتی که کودکان 9 ماهه هستند، شاخص توده بدنی و منحنی رشد آنها باید به دقت مورد نظارت قرار گیرد.

والدین نیز می‌توانند در کاهش خطر داشتن یک فرزند چاق نقش مهمی برعهده گیرند. آنها می‌توانند از 9 ماهگی کودکان خود را 5 بار در هفته برای بازی به بیرون از منزل ببرند، قوانین مربوط به خواب را محدود نکنند، چرا که اگر کودک بیش از حد بخوابد در معرض خطر چاقی قرار می‌گیرد.

والدین همچنین باید اطمینان حاصل کنند که کودکان شان دست کم یک بار در هفته از میوه ها استفاده می کند و همچنین از مصرف نوشیدنی های دارای شکر توسط این کودکان جلوگیری به عمل آورند.

کد خبر 196786
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز