به گزارش مهر، کودکانی که به روش سزارین به دنیا میآیند پنج برابر بیش از کودکانی است که به روش طبیعی متولد شدهاند، به محرکهای عادی چون ذرات غبار و حیوانات خانگی حساسیت نشان میدهند.
دانشمندان اعتقاد دارند که وقتی نوزادان در جریان طبیعی تولد قرار نمیگیرند، آسیب پذیرتر میشوند و این امر موجب میشود که آنها در معرض باکتری مادر خود قرار بگیرند.
کودکانی که به روش سزارین متولد میشوند بیشتر در معرض آلرژی قرار میگیرند.
این کشف با اتکا به فرضیه بهداشت (hygiene hypothesis) صورت گرفته است، براساس این فرضیه، برخورد کمتر با آلودگی و عفونتهای دوران کودکی ممکن است به بلوغ ناکارآمد ایمنی و بنابراین بروز آلرژی در افراد منجر شود.
کرستین کول جانسون از بیمارستان هنری فورد در دیترویت با اشاره به فرضیه بهداشت اظهار داشت: ما اعتقاد داریم که قرارگیری نوزادان در معرض باکتری در مجاری تولد روی سیستم ایمنی آنها تأثیر میگذارد و به نوعی این سیستم را در مقابل ابتلا به آلرژی تقویت میکند.
تیم تحقیقات دکتر جانسون 1258 نوزاد تازه متولد شده مورد مطالعه قرار داده و این تحقیقات را تا یک ماهگی، شش ماهگی، یک سالگی و دو سالگی آنها دنبال کردند.
نوزادان متولد شده به روش سزارین در دوسالگی بیشتر به محرکهای خانگی چون گرد و خاک، خاکستر و موی حیوانات خانگی آلرژی داشتهاند.
نمونههای بند ناف و مدفوع این کودکان به همراه نمونه خونهای والدین آنها، شیر مادر و گرد و خاک خانگی مورد تحلیل قرار گرفته است.
اطلاعات جمع آوری شده درباره سابقه آلرژی و آسم در هر خانواده، نگهداری حیوانات خانگی، استعمال دخانیات، بیماری کودکان، استفاده از دارو و ابعاد مختلف بارداری نیز در جریان این تحقیقات جمع آوری شد.
نتایج این تحقیق در جلسه سالانه آکادمی آلرژی، آسم و ایمنی شناسی آمریکا در سن آنتونیو، تگزاس ارائه شد.
هرسال تعداد کودکانی که از آلرژی رنچ میبرند افزایش مییابد.
براساس اظهارات مارین جنکین، مدیر خدمات بالینی در موسسه آلرژی بریتانیا، کودکان در تولد طبیعی از مجرای تولد که باکتریهای عادی دارد، به آرامی عبور میکند اما در جریان سزارین کودک ارتباطی با مجرا ندارد به جای آن به سرعت از یک محیط استریل خارج میشود که این امر احتمال شکل گیری آلرژی و حساسیت را در کودک تقویت میکند.