به گزارش پرس تی وی، شکاف و اختلاف میان کشورهای اروپایی در حالی اتفاق افتاده است که وزرای اروپایی مذاکرات غیررسمی دو روزهای را در دوبلین آغاز کردهاند.
اتحادیه اروپا باید تا تاریخ یکم ژوئن که انتظار میرود تحریمهای اعمال شده در مورد سوریه تجدید شوند، در خصوص تامین تسلیحاتی برای شبهنظامیان سوری تصمیمگیری کند.
ویلیام هگ وزیر خارجه انگلیس در همین خصوص تصریح کرده است: «به منظور حمایت از یک راهحل دیپلماتیک و سیاسی که برای انتقال صلحآمیز قدرت ضروری است، ما باید حمایت خود از مخالفان سوری را افزایش دهیم.»
وی در ادامه گفت: «این برای انگلیس و فرانسه یک گزینه است چرا که هر دو کشور به این موضوع اذعان کردهاند اما تاکید ما بر این است که از حصول توافقی در این خصوص در اروپا، اطمینان حاصل کنیم. این همان چیزی است که اکنون بر آن تمرکز کرده و در مورد آن گفت وگو خواهیم کرد.»
ایمون گیلمور وزیرخارجه ایرلند به این نکته اشاره کرده است که ایرلند با ارسال سلاح به سوریه مخالف است و هشدار داده که ارسال سلاح بیشتر برای شبهنظامیان، تلفات بیشتری را به دنبال خواهد داشت.
وی در همین خصوص گفت: «من فکر میکنم هرچه که بیشتر به نظامیگری در سوریه دامن زده شود، مفید نخواهد بود. ارسال سلاح بیشتر به سوریه باعث به جا ماندن تلفات بیشتر در آنجا خواهد شد.»
کشورهای آلمان، اطریش، سوئد و کشورهای دیگر در مورد ارسال تسلیحات به شبهنظامیان سوری ابراز نگرانی کرده و تاکید کردهاند که چنین امری باعث گسترش درگیریهای مرگبار در این کشور خواهد شد.
کشور سوریه از مارس ۲۰۱۱ میلادی صحنه خشونت و ناآرامی است.
بسیاری از مردم سوریه از جمله شمار زیادی از نیروهای امنیتی، در جریان درگیریهای این کشور جان خود را از دست دادهاند.
دولت سوریه اعلام کرده، شورش و ناآرامی از خارج از این کشور سازماندهی و هدایت میشود و علاوه بر آن گزارشهایی در دست است که نشان میدهد شمار زیادی از شبهنظامیان از اتباع خارجی هستند.
دمشق تاکید دارد که غرب و متحدان آن در منطقه از جمله کشورهای قطر، عربستان سعودی و ترکیه از شبهنظامی گری در سوریه حمایت میکنند.