شنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۸۶ - ۰۶:۱۱
۰ نفر

صدف کوه کن: ایجاد تغییرات کوچک در شیوه زندگی می‌تواند مانع از ابتلا به ۴۰ درصد از سرطان‌ها شود.

بعضی از واژه‌ها ترسناکند، مثل سرطان؛ مخصوصاً وقتی احساس کنید خطر بیخ گوشتان است، چرا که کارشناسان سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده‌اند افزایش طول عمر و تغییر در شیوه زندگی، تعداد مبتلایان به سرطان را در آسیا تا سال۲۰۲۰ به شکل چشمگیری افزایش می‌دهد.

به گزارش آسوشیتدپرس، در کنفرانس دو روزه‌ای که در سنگاپور برگزار شد کارشناسان اعلام کردند افزایش سریع جمعیت به همراه افزایش طول عمر و تغییرات فوق‌العاده در رژیم غذایی و شیوه زندگی مردم، بار سنگینی را بر دوش کشورهای در حال توسعه‌ای که از عهده هزینه غربالگری، ایمن‌سازی و درمان‌های گران‌قیمت برنمی‌آیند، خواهد گذاشت.

ریچارد هورتون، ویراستار مجله معتبر پزشکی لنست، در این کنفرانس گفت: بسیاری معتقدند سرطان ظاهراً فقط مشکل جوامع مسن و ثروتمند است، برخی دیگر نیز معتقدند عده‌ای از لحاظ ژنتیکی مستعد ابتلا به سرطان هستند و در نتیجه دچار شدن به این بیماری اجتناب‌ناپذیر است، اما در واقع هیچ‌یک از این دو نظر صحت ندارد چرا که ایجاد تغییرات کوچک در شیوه زندگی می‌تواند مانع از ابتلا به ۴۰ درصد از سرطان‌ها شود.

 به این ترتیب به نظر می‌رسد سرطان، که مثل خرچنگ، چنگال‌هایش را بر کره زمین گسترده، این چنگال‌ها را بر نقاطی از زمین بیشتر فرو خواهد کرد. غرب آفریقا، آمریکاى جنوبى، جزایر کارائیب و شمال شرقى آسیا که در پانزده سال آینده هفتاد و پنج درصد مرگ‌ومیر سرطان در آنها خواهد بود.

 این در حالی است که سرطان دومین عامل اصلی مرگ در آمریکا به‌شمار می‌رود و بیش از نیم میلیون از مردم این کشور یا به عبارتی 1500 نفر در روز، در سال 2004 به‌علت بیماری سرطان جان خود را از دست داده‌اند. در جایی که یک‌چهارم مرگ‌ومیر در آمریکا به خاطر سرطان است، تخمین زده شده است که امسال دو میلیون نفر از این بیماری جان می‌سپارند.

سازمان جهانی بهداشت تخمین می‌زند که در بیست سال آینده، عامل بیش از پنجاه درصد مرگ افراد در سراسر دنیا سرطان خواهد بود، چرا که اکثر کشورها زندگی ناسالم غرب را الگوی خود قرار می‌دهند. بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان، سالانه ۱۱ میلیون مورد جدید ابتلا به سرطان در سراسر جهان گزارش می‌شود و سالانه هفت میلیون تن نیز بر اثر ابتلا به این نوع بیماری مهلک جان خود را از دست می‌دهند.

در این میان، سرطان ریه که استعمال سیگار یکی از مهمترین عوامل بروز آن است، با ۶۰۰ هزار مورد جدید ابتلا در هر سال، مهمترین سرطان در آسیا به‌شمار می‌آید که در حال حاضر رتبه نهم عوامل مرگ مردم دنیا را در اختیار دارد و در سال2030 به رتبه ششم صعود خواهد کرد.

مثلاً آمار سازمان بهداشت جهانی‌حاکی از آن است که شمار بیماران مبتلا به سرطان ریه در چین تا سال ۲۰۲۵ میلادی به یک میلیون نفر خواهد رسید. پس از سرطان ریه، معده و کبد، سرطان سینه و روده عمده‌ترین مشکلا ت در آسیا قلمداد می‌شوند.

کد خبر 20611

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز