یکشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۲
۰ نفر

همشهری آنلاین: امام اول شیعیان حضرت علی (ع) درباره همسر بزرگوارش حضرت فاطمه زهرا (س) می‌فرمایند: من به فاطمه و پدرش مباهات می کنم و آن گاه به رسول خدا افتخار می‌کنم در آن هنگام که فاطمه را به همسری من‌درآورد.

به گزارش خبرگزاری مهر، افراد مختلف از زوایای متعددی درباره وجود مقدس ام الائمه حضرت فاطمه زهرا(س) سخن‌ها گفته‌اند، اما بهترین طریق برای درک مقام والای آن حضرت، تعریف و توصیفی است که شوهرش بزرگوارش حضرت علی (ع) از ایشان نموده اند زیرا هر شوهری نسبت به افراد دیگر حتی پدر ومادر، همسرش را بهتر می شناسد و بر افکار و رفتار وعادتهای خوب یا بد او آشناتراست. بنابراین حضرت علی (ع) همسرش زهرا(ع) را کاملا می‌شناسد و بهتر از دیگران می‌توانند او را تعریف و توصیف نمایند.

امیرالمومنین (ع) در آغاز زندگی زناشویی در پاسخ به سوال حضرت رسول که فرمودند:"همسرت را چگونه یافتی؟" حضرت زهرا را به عنوان بهترین همسری که با کمک او می توان خدا را اطاعت نمود، توصیف کردند. همچنین امیرالمومنین (ع) همیشه در زندگی زناشویی نهایت علاقه خود را به حضرت زهرا(ع) ابراز می داشتند و بدون اطلاع او کاری انجام نمی دادند و از مشورت وهمفکری او بسیار مشعوف می شدند و حتی گاهی حضرت امیرالمومنین(ع) برای اثبات سخنان خود نزد دیگران به فرمایشهای حضرت زهرا(س) استدلال و استشهاد می فرمودند.

همچنین حضرت علی(ع) هرگز کار شاق و تعب انگیز خانه را به دخترپیغمبر(ع) وانمی گذاشتند ودر مقابل، حضرت فاطمه (ع) نیز کارهای سخت وطاقت فرسای خانه از جمله دستاس گندم یا جووپخت نان را انجام می دادند و هیچ وقت از امیرالنومنین (ع) تقاضا وتوقعی نداشتند وهیچ موقع چیزی از حضرت علی(ع) نخواستند اعم از اینکه حضرت بتواند حاضرکنند یا نتوانند.

شدت محبت حضرت امیر(ع) به حضرت فاطمه (س) به حدی بود که حتی در آخرین ساعتهای عمر حضرت زهرا(س) نیز مقام عرفان، نیکوکاری، تقوا و خوف از خدای آن حضرت را ستودند.

هنگامی که حضرت زهرا (س) در آخرین ساعتهای وداع به امیرالمومنین (ع) فرمودند: ای پسر عمو در طول زندگی هرگز به تو دروغ نگفتم، خیانت نکردم و هیچگاه با تو مخالفت ننمودم. امیر المومنین(ع) چون این سخنان ر شنیدند در پاسخ فرمودند:آری ای دختر پیامبر معا ذالله که تو خلافی را مرتکب شده باشی. مرتبه خداشناسی، نیکوکاری، تقوا وخداترسی تو بالاتر از آن است که با من مخالفت کرده باشی. جدایی از تو برایم مشکل است، ولی این کار چاره پذیر نیست.

میزان علاقه امیر المومنین(ع) به حضرت فاطمه(س) واینکه فرموده اند هرگز فراق تو برمن محوشدنی و فراموش شدنی نیست می رساند که حضرت، چگونه شوهری برای ام الائمه بودند. یک جا می فرمایند:"هر کسی بمیرد. مدتی برای او عزاداری می کنند و سپس فراموش می شود، اما ای فاطمه عزیزم تو چنان در دل علی جا گرفته ای که هرگز فراموش نمی شوی. محبت تو در دل علی با شیر عجین شده و با جان به در رود"

و در جای دیگری می فرمایند:"من هرگزفاطمه را در طول مدت زندگی مشترک به غضب نیاوردم وهیچگاه مخالف میل او رفتار نکردم و دوستی مانند فاطمه برای من دیگر پیدا نخواهد شد.

باز هم می توان میزان علاقه حضرت به دختر پیامبر(ص) را در موقع تغسیل ایشان فهمید که چون دست امیر المومنین(ع) به بازوی حضرت فاطمه (ع) خورد مانند زن طفل از دست داده فریاد کشیدند. همان سرداری که سر عمروبن عبدود را جدا کردند ومرحب خیبری را کشتند، اینجا بی اختیار از فراق همسرمهربانش و داغ فراق و سنگینی مصیبت او آنچنان فریاد زدند که صدای ایشان سه خانه آن طرف تر رفت. در این باره آمده است که حضرت علی (ع) همه روزه به سراغ قبرحضرت زهرا(س) می رفتند و از او یاد می کردند وخود را بر روی خاکهای قبر او می افکندند.

امیر المومنین امام علی (ع)فرمودند: من به فاطمه و پدرش مباهات می کنم و آن گاه به رسول خدا افتخار می کنم در آن هنگام که فاطمه را به همسری من درآورد.

وقتی رسول خدا(ص) پس از ازدواج از مولای متقیان علی (ع)سوال می‌کنند همسرت فاطمه را چگونه یافتی؟ حضرت علی (ع)پاسخ می‌دهند: یاور خوبی در اطاعت کردن از خداست.

ودر جایی دیگر حضرت می‌فرمایند: من همسر بتولم همان که سرور زنان جهانیان است، فاطمه با تقوای پاکیزه تزکیه گشته فرمانبردار نیکوکار هئایت شده، محبوب حبیب خدا و بهترین دختران و سلاله او و ریحانه رسول خدا که دو سبط او بهترین سبطها و دو فرزند من بهترین فرزندانند. همسر من بهترین زنان امت است.

بی شک حسن وحسین(ع) دو سبط این امت هستند وآن دو برای محمد همانند جایگاه دو چشم برای سر می‌باشند و اما من همانند جایگاه دست برای بدنم و اما فاطمه همانند قلب برای تن است.

- -------------------
1- بحارالانوار، ج 43، ص 59

2- معانی الاخبار، ص58

3- بحارالانوار، ج 43، ص 143

کد خبر 209061
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز