همشهری آنلاین: سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه مسئولین یک سری اطلاعات خاص در اختیارشان است که گاه طبقه‌بندی شده است گفت این اطلاعات نباید از مکانیزم خود طرح شود و اعلام موضوع فساد 40 میلیارد یورویی در شرایط حاضر صحیصح نبود.

محسنی اژه‌ای

حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای در نشست خود با خبرنگاران در پاسخ به پرسشی در خصوص اظهارات رئیس سازمان بازرسی کل کشور درباره فساد 450 میلیارد یورویی اظهار داشت: مسئولین مختلف به لحاظ مسئولیتی که دارند یک سری اطلاعات در اختیارشان قرار دارد که این اطلاعات احیاناً طبقه بندی شده است که در برخی مسایل حق ندارند آن را فاش کنند چه در زمانی که مسئولیت دارند و چه زمانی که از این مسئولیت کنار کشیده باشند.

وی افزود: قانون اجازه نمی‌دهد مشخصات فردی که متهم است و یا بازداشت شده و یا برای او کیفرخواست صادر و در دادگاه محکوم شده است فاش شود و مشخصات تا زمانی که حکم قطعیت پیدا کند نباید منتشر شود. خیلی اوقات نیز اطلاعاتی که در اختیار دستگاه‌های نظارتی و غیرنظارتی قرار دارد باید در مکانیزم خود طرح شود و نباید این اطلاعات در مجرایی غیر از این مکانیزم مطرح گردد.

مهمترین اظهارات دادستان را به نقل از مهر در زیر بخوانید:

  • شفاف سازی در مسایلی مانند مسایل مالی و مسایلی که به کل جامعه مربوط می‌شود خوب است البته در صورتی که قانون اجازه داده باشد آن موضوع را باز کنیم. اما علنی کردن برخی مسایل با تشخیص خودمان و در حالی که مکانیزم آن طی نشده خلاف شرع و واقع بوده و قابل تعقیب است.
  • پورمحمدی در حال حاضر مرخصی گرفته است و اگر از من به عنوان سخنگوی قوه قضائیه بپرسید می‌گویم طرح این موضوع در این شرایط صحیح نبوده است. آیا طرح این موضوع در فضای کنونی باعث التهاب جامعه نمی‌شود؟
  • آخرین وضعیت پرونده ستار بهشتی ؛ پزشکان پس از بررسی‌های خود دلیلی که فوت را منتسب به سم و یا ضربه تشخیص دهد پیدا نکردند و فقط اعلام کردند می‌تواند براساس التهاب باشد. بازپرس پرونده برای بررسی نظریه‌های پزشکی امروز با اعضای کمیسیون‌های نظر دهنده در پرونده جلسه‌ای تشکیل داده که در صورت برگزاری این جلسه به احتمال قوی تصمیم نهایی را خواهد گرفت. دقت بازپرس برای این بوده که در پرونده ابهامی وجود نداشته باشد.
  • درباره حوادث بعد از انتخابات سال 88 و اظهارات وزیر اطلاعات درباره ارایه مدارک به قوه قضائیه ؛ اگر بعد از انتخابات سال 88، از راه قانونی وارد می‌شدند مشکلی پیش نمی‌آمد اما آنها راه غیرقانونی را در پیش گرفتند که هزینه‌ای را درست کرد.
  • شورای نگهبان بنا بر قانون عمل می‌کند و در قانون احراز صلاحیت‌ها جزو وظایف شورای نگهبان است. هر کسی طبق قانون شرایط را احراز کند منتخب می‌شود. در این مسیر در خصوص افراد از قوه قاضئیه استعلامات صورت می‌گیرد که ما سوابق این افراد در دادگاه‌ها و دادسراها را به شورای نگهبان اعلام می‌کنیم. اما اینکه این جواب در صلاحیت یا رد صلاحیت افراد نقش داشته باشد بر عهده شورای نگهبان است.
  • وزارت اطلاعات ضرورت ندارد اطلاعات و مدارک را به قوه قضائیه بدهد و می‌تواند مدارک را مستقیم در اختیار شورای نگهبان قرار دهد.
  • اتفاق تلخ رخ داده در سوریه ؛ اتفاق ناگواری که در سوریه توسط افراد تکفیری رخ داد و آنها به یکی از مقدسات توهین کرده و قبر یکی از صحابه رسول خدا را نبش کردند حقیقتاً واقعه تلخی بود. امیدواریم مسلمانان و مدعیان دفاع از ارزشها مقدسات و آثار گذشته‌ها از این قضیه نگذرند و مسببان اصلی به سزای عمل خود برسند.
  • ثبت نام کاندیداهای ریاست جمهوری ؛ در قانون هیئت اجرایی مرکزی انتخابات مشخص شده که وزارت کشور زیر نظر این هیئت انتخابات را برگزار می‌کند.
  • دادستان کل کشور یکی از اعضای هیئت رئیسه مجلس، وزیر اطلاعات و 7 معتمد از اعضای این هیئت هستند که ریاست آن بر عهده وزیر کشور است. همچنین وزیر کشور یا نماینده تام الاختیار او دادستان کل کشور یا نماینده او، رئیس سازمان صدا و سیما یا نماینده او و همچنین رئیس شورای نظارت بر صدا و سیما یا یکی از اعضای آن در کمیسیون تبلیغات حضور دارند که اولین جلسه این کمیسیون برگزار شد. هیئت اجرایی مرکزی انتخابات هفته‌ای یک بار جلسه تشکیل می‌دهد اما اگر نیاز باشد تعداد جلسات افزایش خواهد یافت.
  • در طول سال‌های قبل به خصوص سال‌های 91 و 92 تعدادی از اعضای شوراها مانند شورای شهر رشت بر اثر اتهامات تحت تعقیب قرار گرفتند در برخی محله‌ها نیز این تخلفات باعث انحلال شورا شد به همین خاطر هموطنان باید در انتخابات شوراها دقت بیشتری داشته و سوابق کاندیداها را بررسی کنند.
کد خبر 212787
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آسیب اجتماعی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز