فرزاد بابایی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به تاریخچه مصرف انواع چای در جهان، اظهار داشت: منبع اصلی مصرف نوشیدنیها در جهان مربوط به کشور چین است اما در ایران هم از گذشته چای به عنوانی یکی از اصلیترین نوشیدنیهای مردم مورد استفاده بوده است و امروز هم چنانچه با شیوههای صحیح دم شود، از سالمترین و بهترین نوشیدنیهاست.
وی انواع چای را منبع غنی پتاسیم دانست و ادامه داد: پتاسیم موجود در چای نقش بسزایی در تعادل آب بدن، کنترل فشار و تنظیم اسید و باز خون دارد.
به گفته این کارشناس تغذیه، چای سبز از جمله بهترین انواع چای است که دو واریته چای سبز و چای معمولی فرآوری نشده را شامل میشود.
بابایی با اشاره به اثر چای سبز بر سطح متابولیسم بدن، خاطرنشان کرد: این چای با افزایش متابولیسم چربی و کربوهیدراتها از تجمع آنها در بدن جلوگیری کرده و با ازدیاد سوخت و ساز بدن از چاقی جلوگیری میکند.
وی گفت: به عقیده برخی چای سبز بر مراکز گرسنگی و سیری در بدن هم تاثیر میگذارد و باعث کاهش اشتها میشود، اما این امر هنوز به اثبات نرسیده است.
این کارشناس تغذیه با تاکید بر خواص آنتیاکسیدان چای سبز، اظهار داشت: آنتیاکسیدان مانع تغییر شکل چربیها و رسوب آنها در عروق شده و از بیماریهای قلبی و عروقی جلوگیری میکند.
بابایی افزود: مصرف چای سبز با افزایس میزان متابولسیم، سطح انرژی پایه بدن را نیز بیشتر میکند.
به گفته این کارشناس تغذیه، چای سبز نیز مانند سایر انواع چای دارای اسید تانیک که شبیه کافئین میباشد است که مانع جذب آهن برخی مواد غذایی از جمله آهن اسفناج میشود و به همین دلیل مصرف آن یک ساعت بعد از خوردن غذا توصیه میشود.
وی معتقد است: مصرف یک لیوان چای سبز در روز کفایت میکند و زیادهروی در مصرف آن باعث وارد شدن مقدار زیادی کافئین به بدن شده و میتواند نوعی اعتیاد خفیف به کافئین را ایجاد کند.
بابایی مصرف انواع چای را زمینه ساز افزایش برونده ادراری دانست که موجب تخلیه آب بدن میشود اما مصرف آنها به صورت کم رنگ میتواند برای دفع سنگ کلیه موثر باشد.
این کارشناس تغذیه ابراز داشت: مصرف بیش از حد انواع چای باعث تحریک تراوش اسید معده خواهد شد و هر فرد در طی روز میتواند حداکثر دو تا سه لیوان از انواع چای را مصرف کند.
وی یادآوری کرد: در حال حاضر چای سبز مورد توجه کارخانههای داروسازی واقع شده و از آن در تهیه انواع دارو، شربت، قرص و ... استفاده میشود.