منظور از تصفیه به طور معمول عبارت از پاک سازی خون از مواد مضر و خطرناک است. لازم به یادآوری است که در بدن انسان مواد غذایی و اکسیژن از طریق خون به تمام سلولهای بدن ارائه شده و مواد زاید و گاز کربنیک دفعی سلول ها نیز توسط خون جمعآوری میشود.
این مواد دفعی اگر در خون بمانند و یا در بدن تجمع یابند برای سلامتی فرد بسیار خطرناک خواهند بود. خوشبختانه در حین عبور خون از کلیه و کبد، مواد مضر آن جدا شده و توسط ادرار و مدفوع به خارج از بدن منتقل میشود.
در این مطلب برخی از میوه و سبزیجاتی را که به تصفیه خون کمک میکند به شما معرفی میکنیم:
هندوانه
مامان همیشه میگفت: هندوانه بخور تا خونت صاف شود. من وقتی کوچک بودم فکر میکردم فقط به خاطر آب زیاد و صاف آن است که این خاصیت را دارد و خون را رقیق میکند، اما هندوانه از سیفیجات تببر است نوعی ملین گیاهی نیز به حساب میآید و فشار خون را کاهش میدهد و صفرابر است.
در طب سنتی مصرف آب هندوانه مخلوط با کمی عسل را برای دفع بلغم توصیه میکنند.
خوردن هندوانه با شیر خشت خاصیت تببر بودن آن را افزایش میدهد و آب هندوانه در ترکیب با عصاره تمبر هندی ، نوشیدنی خوشمزهای پدید میآورد که صفرابر است.
مصرف آن همراه با سکنجبین باعث خرد شدن سنگ کیسه صفرا میشود.
افرادی که در معده آنها صفرای زیادی تولید میشود، بهتر است از هندوانه استفاده کنند. لازم به ذکر است، ناشتا خوردن این میوه برای سلامتی مضر است.
خیار
خیار یکی دیگر از میوههایی است که خون را تصفیه میکند. این گیاه مُدر، اسید اوریک را در خود حل میکند. آب خیار براى درمان و رفع یرقان بسیار مفید است. اما کسانی که معدههای ضعیف دارند نباید از آن زیاد استفاده کنند.
مصرف خیار نارس و نازک بهتر است، زیرا هم براى بیمارانى که مبتلا به مرض قند هستند مفید است و هم درجه قلیائی را بالا مىبرد و هم تبهاى صفراوى را درمان مى کند و برای کبد نیز تاثیر مثبتی دارد.
برطرف کردن بیمارىهاى صفرا، فشار خون، التهاب، حرارت داخلى و سنگ مثانه از خواصی است که برای خیار شمردهاند.
در پوست این میوه مقدار فراوانى کلروفیل و ویتامین C وجود دارد که مصرفش باعث ازدیاد خون و همچنین باعث تقویت عضلهی قلب میشود. پس سعی کنید بعد از ضدعفونی کردن خیار آن را با پوست میل کنید.
آب خیار نه تنها براى پوستهایى که دچار خارش مىشوند مفید است، بلکه به حفظ شادابى پوست کمک میکند. شربتی که از ترکیب خیار رنده شده و شکر تهیه شده است صفرا را پایین می آورد.
گوجه فرنگی
برای درمان نقرس ، رماتیسم، اسکوربوت، سرطان و کمخونی مفید است.
زنانی که هر روز در وعدههای غذایی خود گوجه فرنگی مصرف میکنند، کمتر از سایر افراد دچار حملههای مغزی یا قلبی میشوند.
گوجه فرنگی سرشار از ویتامین C و E است که هر کدام از این ویتامینها خاصیت آنتیاکسیدانی دارند.
کارشناسان تغذیه توصیه میکنند گوجه فرنگیهای رسیده با روغن زیتون که خود نقش محافظتی برای رگها دارد کمی پخته شود و سپس مصرف گردد.
پرتقال
شاید این خاصیت پرتقال را کمتر شنیده باشید و فقط آن را به عنوان منبع ویتامین C بشناسید، اما این میوه نیز تصفیه کنندهی خون، برطرف کنندهی خونریزیهای شدید و تشنجات است.
پرتقال برای مرض قند مفید است، مدر، ضد سنگ مثانه، زکام و گریپ است و دندان ها را تقویت کرده و برای رفع سوء هاضمه اثربخش است.
گریپ فروت
گریپ فروت تصفیه کنندهی خون است، عطش را رفع و اختلالات مفصلی را درمان میکند. گریپ فروت سرشار از ویتامین C و پتاسیم، فولات، آهن و کلسیم و ویتامینهای گروه B و A است.
گریپ فروت دارای بیوفلاوونوئید است که از بدن انسان در مقابل بروز سرطان و بیماریهای قلبی محافظت میکند و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
گریپ فروت عمل هضم را آسان میکند و به دلیل داشتن ویتامین C و بیوفلاوونوئید برای حفظ سلامت قلب و عروق مفید است.
گلهای گریپ فروت خاصیت ضد تشنج دارد همچنین اگر افراد گریپ فروت را صبح ناشتا مصرف کنند، خواص ادرارآور آن زیاد میشود و سموم را از بدن خارج میکند.
گریپ فروت خون را تصفیه و کلیه و کبد را پاک میسازد، عطش را رفع و اختلالات مفصلی را درمان میکند و برای کسانی که عفونتهای ریوی و تب خیز دارند، مفید است.
کاهو
کاهو سبب تصفیه خون شده و به حفظ هوشیاری مغز و سلامت بدن کمک می کند.
کاهو همچنین مملو از سلولز است که حجم مواد داخل روده و حرکات روده را افزایش میدهد بنابراین در درمان یبوست بسیار مفید است.
شایان ذکر است، کاهو برای درمان کم خونی نیز مفید است.
شاه پسند وحشی
شاه پسند وحشی قلب را تقویت و خون را پالایش میکند. سرشاخههای سبز شاه پسند وحشی کاربرد دارویی دارد.
این گیاه گس و تلخ، سرد و خشک است و در بهبود سرماخوردگی موثر است. این گیاهِ خلط آور برای درمان بیماریهای پوستی نیز مفید است.
شاه پسند وحشی سبب دفع کرم معده شده و خونریزی لثه را متوقف میکند.
انار
انار شیرین از نظر طبیعت، سرد و معتدل است. ملین شکم و مدّر است.
اگر آب انار شیرین بعد از طعام خورده شود برای تصفیهی خون و تقویت کبد، صاف شدن صدا و باز شدن رنگ صورت نافع است.
اسراف در خوردن آن مضر است. غذا را در معده فاسد و معده را سست میکند.
همچنین ایجاد نفخ میکند. در این قبیل موارد باید از انار ترش برای رفع عوارض حاصله استفاده شود و در مورد اشخاص سرد مزاج زنجبیل پرورده بخورند.
منبع: تبیان