دانشمندان در پی پیشرفت مهمی که میتواند جان میلیونها نفر را نجات دهد موفق به شناسایی مکانیسمی شدهاند که به تأثیر «تعقیب و گریز» شناخته میشود و طی آن سلولهای بیمار و سالم یکدیگر را در سرتاسر بدن دنبال میکنند.
به گزارش مهر، این اکتشاف توسط محققان کالج دانشگاه لندن ممکن است به درمان متحول کنندهای منتهی شود که این عمل تعقیب و گریز را متوقف کرده و تومورها را در یک جا نگاه میدارد.
محققان مدعی شدهاند که متوقف کردن تأثیر تعقیب و گریز کار نسبتاً سادهای است.
سرطان سالانه جان تعداد بسیاری از مردم را در سراسر دنیا میگیرد اما اکثر مرگ و میر ناشی از این بیماری در نتیجه شکل گیری تومور اولیه نیست، بلکه بیماران جان خود را در نتیجه سلولهای ثانویه از دست میدهند که از سلولهای بدخیم اولیه نشأت گرفتهاند و میتوانند حرکت کنند و اعضای حیاتی بدن را چون مغز و ریه تحت استعمار خود در آورند.
این اتفاق از آن جهت رخ میدهد که این سلولها سلولهای سالم را تعقیب میکنند، هیچ کس نمیداند که این اتفاق چگونه رخ میدهد اما اکنون دست کم رخ دادن آن کشف شده است. اگر مسئله به واقع همین باشد ساخت داروهایی که در این تعامل مداخله کند کار نسبتا سادهای است.
نتایج این تحقیقات که در مجله بیولوژی سلول نیچر منتشر شده از دو نوع سلول جنینی برای شبیهسازی نقش سلولهای سرطانی و سالم بهره برده است.
یافتن این توضیح که چرا سلولهای سرطانی خود را به سلولهای سالم می چسباند، کلید رسیدن به این نتیجه بود.
دانشمندان آنچه رخ میدهد را با استفاده از انواع سلولها شبیهسازی کردند و رفتار آنها را رصد کردند.