این ساختمان گنبدی شکل در برلین، از آینه و شیشه ساخته شده است تا نور را بازتاب دهد. در روز، نیاز به برق را کم میکند و با داشتن مخزنی مخصوص، آب باران را در خود جمع میکند. همچنین هوای گرمِ داخل را به بیرون هدایت میکند. به گفتهی معمار این ساختمان، تا 94 درصد تولید دیاکسیدکربن کاهش پیدا میکند. به این میگویند یک ساختمان سبز درست و حسابی!
معماری پایدار در این شهرک (در دانمارک) به خوبی دیده میشود. 500 آپارتمان مجموعه طوری ساخته شدهاند که بیشترین بهره را از نور طبیعی ببرند و به کمترین میزان سوخت مصرف کنند. سقف آپارتمانها از گیاهان پوشیده شده و در نتیجه، دمای هوای اطراف مطبوع میشود.
درختان هوایی در حومهی شهر مادرید در اسپانیا، هم هوا را خنک میکنند و هم اکسیژن تولید میکنند. این سازه از مواد بازیافتی ساخته شده است و در آن تعداد قابل توجهی درخت میروید. آبرسانی این درختان همگی با انرژی خورشید انجام میشود و بقیهی انرژی ذخیره شده در طی روز، برای تأمین برق منطقه بهکار گرفته میشود.
چین، کشور بزرگ و پر جمعیتی است. پس چینیها باید به فکر کم کردن مصرف سوختشان باشند. عمارت «خورشید - ماه» 75 هزار متر مربع است و با چنین هدفی ساخته شده است. گفته میشود این بنا از بزرگترین پایگاههای خورشیدی تولید انرژی در جهان است. ساختار عایقبندی این بنا 30 درصد بالاتر از حد استاندارد است و اتلاف انرژی در آن به حداقل رسیده. چین قصد دارد تا سال 2020، 15 درصد از کل انرژی مورد نیازش را از منابع تجدیدپذیر تأمین کند.
شاید در نگاه اول رمانتیک به نظر برسد، اما اینجا یک کلاس درس و محلی برای تحقیق کردن است. رودخانهی هادسون در نیویورک، میزبان این قایق سبز است. تمامی انرژی لازم این قایق از نور خورشید، باد و گیاهان تأمین میشود. باغچهی صد در صد طبیعی این قایق و گیاهانش هم باید خیلی دیدنی باشند، کشاورزی روی آب!
«باغ- خلیج» یا Gardens by the Bay نام باغی 101 هکتاری در سنگاپور است. 18 سازهی شبیه درخت به ارتفاع 50 متر در این پارک قرار دارد که دارای پنلهای خورشیدی هستند و برق کل پارک را تأمین میکنند. گیاهان به طور عمودی روی این سازهها میرویند. باغ-خلیج پروژهی بزرگی در سنگاپور است که با هدف جذب گردشگرهای دوستدار محیطزیست بنا شده است. گفته میشود 80 درصد گونههای گیاهی جهان در این پارک میرویند که به خنک و تمیز شدن هوای شهر کمک زیادی میکنند.