دوشنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۹
۰ نفر

رییس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به وجود 72 هزار هکتار بافت فرسوده در کل کشور و 3200 هکتار در تهران گفت: تا این لحظه وقوع زلزله برای هیچ فرد قابل پیش‌بینی نبوده و نیست و در یک جمله می‌توان گفت زلزله تهران همانند مسئله مرگ است.

به گزارش همشهری آنلاین، حسن قدمی درباره وقوع زلزله تهران و فعالیت گسل تجریش که در هفته‌های اخیر شدت گرفته گفت: بحث زلزله متاسفانه یک وضعیت روحی روانی بدی را در بین مردم به وجود می‌آورد اما اینکه مستند و علمی باشد که چه زمانی زلزله اتفاق خواهد افتاد تا این لحظه هیچ‌ فردی نتوانسته پیش‌بینی و پیشگویی از این حادثه طبیعی داشته باشد.

وی افزود: حدود 95 درصد ایران روی گسل قرار گرفته و تمام این گسل‌ها نیز فعال است اما این‌که در این گسل‌ها چه زمانی زلزله رخ دهد قابل پیش‌بینی نیست.

قدمی گفت: لرزش اخیر تهران که 2.2 گزارش شده محسوس بود و دلهره، تشویش و نگرانی‌هایی را در بین مردم به وجود آورد، البته این نگرانی از جهتی خوب و جهاتی بد است. چرا که این لرزش‌های با قدرت پایین باعث می‌شود مردم و مسئولان خود را بیشتر آماده رویارویی با این حادثه طبیعی کنند اما از سوی دیگر تشویش و دلهره را در بین شهروندان به وجود می‌آورد که باعث ترس و وحشت آنها می‌شود.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور در پاسخ به این سوال که با توجه به جمعیت و وسعت تهران در صورتی که دستگاه‌ها نیز آماده باشند اما شهروندان این آمادگی را ندارند و چرا برای مسئله آموزش برنامه‌ریزی منسجمی صورت نگرفته گفت: این موضوع تنها مربوط به تهران نیست و حداقل در 15 کلانشهر کشور با این معضل مواجه هستیم.

معاون وزیر کشور اظهارکرد: مشکل اصلی در بحث مقاوم‌سازی شهروندان هستند که در زمان احداث واحدهای مسکونی خود ایمنی آن را مورد توجه قرار نمی‌دهند. از سوی دیگر مسئولان و دستگاه‌های نظارتی نیز باید در ساخت و سازها نظارت دقیق‌تری داشته باشند، تا در صورتی که حادثه‌ای رخ داد شاهد کمترین تلفات باشیم.

وی با تاکید بر اینکه آمادگی‌ها و تجهیزات لازم برای زمان وقوع زلزله از سوی دستگاه‌ها وجود دارد، تصریح‌کرد: مدیریت بحران کشور ثابت کرده که در زلزله‌ها و سایر حوادث طبیعی از توان خوبی برخوردار است.

کد خبر 223232
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز