به گزارش هلثدینیوز پژوهشگران امریکایی کشف کردهاند که غلظتهای بالای نمک در معده فعالیت ژنی را در باکتری مولد زخم گوارشی - هلیکوباکتر پایلوری - القا میکند که باعث آسیبرسانتر شدن آن میشود.
به گفته این پژوهشگران ظاهرا باکتری هلیکوباکتر پایلوری رژیم غذایی انسان میزبان خود را تخت نظر دارد. یافتههای همهگیرشناسی مدتهاست نشان دادهاند که بین هلیکوباکتری پایلوری و ترکیب رژیم غذایی انسان ارتباط وجود دارد.
این امر به خصوص در مورد رژیمهای غذایی مملو از نمک مصداق دارد.
این پژوهشگران همچنین دریافتند که غلظت های بالای نمک نسخهبرداری از دو ژن را که در آسیبرسانی باکتری هلیکوباکتر پایلوری نقش دارند، افزایش میدهند و شاید همین پدیده مسئول افزایش خطر زخمهای گوارشی در افراد آلوده به این باکتری باشد که رژیم غذایی پرنمک مصرف میکنند.