به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار در کارگروه « کاهش آلودگی هوا» که در استانداری البرز برگزار شد، با بیان اینکه حرکت استان البرز در مسیر حفاظت از محیط زیست، این استان را روی ریل پایداری حفظ محیط طبیعی قرار میدهد، گفت: باید بر اساس توان منابع طبیعی از ظرفیتهای موجود بهرهبرداری کرد و از منابع طبیعی تجدید پذیر و بخش دیگری از آن تجدیدناپذیر است و برای استفاده از ظرفیتهای خاک، محیط زیست و بهره برداری از زمینها اگر توان زمین و منابع نادیده گرفته شود خسران بوده و قحطی اقتصادی و سرمایههای موجود را در بر خواهد داشت.
وی تدوین سند آمایش سرزمین در استان البرز را نیز گامی در جهت شناسایی ظرفیت های موجود استان و خط قرمز استفاده بیرویه از منابع طبیعی قلمداد کرد.
معاون رئیس جمهور در ادامه با مصداقی عینی از وضعیت بحران زیست محیطی شهر اراک و با بیان اینکه کشور دچار بحران زیست محیطی شده است، تصریح کرد: بحرانهای زیست محیطی امروز کشور را فرا گرفته و اگر علاجی برای آن نشود به نقطه حاد میرسیم چراکه علاوه بر خسارتهای سنگین از هر شکست، بازگشت به دوران تعادل نیز هزینههای بالایی را در بر خواهد داشت.
وی افزود: هم اکنون که فرصت داریم باید برنامهها را جدی گرفته و در سیاست گذاریها گامها را رو به جلو برداریم.
ابتکار یادآور شد: برنامهریزی و سیاست گذاری محیط زیست توسعه پایدار را رقم زده و کشور را از بسیاری بحرانها نجات میدهد و رسیدن به توسعه پایدار نیز به نوبه خود تعادل در اقتصاد و صنعت را در برخواهد داشت.
رئیس سازمان محیط زیست کشور با بیان اینکه هم اکنون به جهت آلودگیهای زیست محیطی هزینههای سرسام آوری از سوی مردم پرداخته میشود، تصریح کرد: هزینههایی که امروز مردم در بخش درمان متحمل هستند و تحت عنوان بیماریهای آلرژی ، آسم و ...به بیمارستانها مراجعه میکنند همگی ریشه در آلودگی زیست محیطی دارد و همین امر نیز وظایف دست اندرکاران این حوزه را خطیرتر میسازد.
ابتکار با مطلوب ارزیابی کردن طرحهای استان البرز برای رسیدن به شاخصهای هوای پاک گفت: رویکرد استان البرز با «سند توسعه محیط زیست» که به تصویب شورای برنامه ریزی نیز رسیده است، مثبت بوده و ضروری است که بخشی از وظایف نیز در این حوزه با محوریت محیط زیست به شهرداری و شوراها واگذار شود.