دوشنبه ۶ آبان ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۷
۰ نفر

گروه دانش و سلامت- زهرا رفیعی: خم ابروی یار این روزها به لطف تاتو کشیده‌تر و پررنگ‌تر شده است اما هزینه‌ غیرریالی این کار برای کسانی که مکان‌های آلوده و غیربهداشتی و افراد غیرمتخصص و غیرقابل اعتماد را انتخاب می‌‌کنند خیلی زیاد است.

تاتو

آنهایی که چنین می‌کنند خود را در معرض انواع بیماری‌های عفونی و پوستی قرار می‌دهند.دکتر امیر هوشنگ احسانی متخصص پوست در گفت‌وگو با همشهری درباره خطرهای احتمالی که تاتو کردن می‌تواند داشته باشد گفت: همیشه تاتو کردن می‌تواند با خود ویروس‌های بیماری‌های عفونی مانند زگیل، HIV هپاتیت مولوسکوم و زخم زرد را به افراد منتقل کند. این بیماری‌ها از طریق سوزن دستگاه‌های تاتو می‌تواند به افراد دیگر منتقل شود و فرد جدید به بیماری‌هایی با منشأ باکتری و ویروس مبتلا شود.

وی در مورد واکنش تاتو گفت: در عمل تاتو کردن آنچه بیشتر از همه اهمیت دارد واکنش تاتو است. روزانه یکی‌دو مورد بیمار مراجعه می‌کنند که حتی با گذشت 10تا 15سال محل تاتوشان برجسته، قرمز و سفت شده است. به این واکنش گرانولوماتوز می‌گویند که به رنگ تاتو فرد حساسیت نشان می‌دهد. در تاتو رنگ‌های مشکی قرمز، سبز و آبی به‌کار برده می‌شود.

بدن می‌تواند به این رنگ‌ها واکنش نشان بدهد. این واکنش‌ها لزوما در نقطه تاتو شده خود را نشان نمی‌دهند بلکه می‌توانند واکنش‌های سیستمیک و پراکنده در بدن باشند. این واکنش‌ها که به واکنش‌های سارکوئیدوز معروفند می‌تواند همه بدن را درگیر کند.

وی افزود: درمان این نوع از واکنش سخت است. علائم واکنش به تاتو سفتی و قرمزی و برجستگی محل تاتوست که در این حالت از کورتن‌های تزریقی داخل ضایعه استفاده می‌کنیم مدتی علائم واکنش فروکش می‌کند ولی دوباره جای تاتو برجسته می‌شود. در برخی موارد سیستم دفاعی بدن به رنگ تاتو حساسیت نشان می‌دهد در نتیجه علائمی مانند سرفه، تنگی نفس و خستگی زودرس بروز می‌کند. البته باید گفت این واکنش نادر است.

دکتر امیر هوشنگ احسانی عضو هیأت علمی دانشگاه تهران بااشاره به اینکه درصد زیادی از کسانی که تاتو می‌کنند از نوع و شکل و رنگ تاتو راضی نیستند توصیه کرد برای تغییردادن یا پاک‌کردن تاتو حتما به متخصصان مراجعه کنند. رنگ دومی که برای پوشاندن رنگ اول به‌کار برده می‌شود خطر بروز واکنش‌ها را بیشتر می‌کند.

وی در پاسخ به اینکه آیا محل تاتو در بروز واکنش تأثیر‌گذار است گفت: قطعا نواحی‌ای از بدن مانند دور چشم و دور لب وجود دارد که درصورت واکنش، درمان سخت‌تری دارد مثلا روش پاک‌کردن و درمان تاتو دور لب با لیزر از حساسیت بیشتری برخوردار است. لیزر این قسمت با احتیاط بیشتری باید انجام شود.

این متخصص پوست در مورد تاتوی درمانی گفت: میکرو پیگمنتیشن تاتوهای درمانی هستند که برای افرادی که بدنشان تغییر رنگ یافته استفاده می‌شودو به‌طور مثال افرادی که بر اثر بیماری ویتیلیگو روی لبشان سفید شده است می‌توانند از این تاتو استفاده کنند. لب در این بیماری با درمان‌های معمول خوب نمی‌شود. پزشک بیمار را می‌تواند برای این کار هدایت کند میزان واکنش به رنگ‌های گیاهی این نوع از تاتو خیلی کم است این تاتو‌ها به‌صورت دوره‌ای باید تکرار شود. کسانی که در اثر تصادف ابرویشان زخم شده است می‌توانند به جای کاشت ابرو که روش گران‌تری است از تاتو استفاده کنند.

کسانی که تاتو می‌کنند امکان اهدای خون را از دست می‌دهند. دکتر احسانی در این‌باره گفت: این افراد با کاری که می‌کنند امکان انتقال ویروس‌ها از طریق خونشان را بیشتر می‌کنند. آنها باید آزمایش‌های زیادی انجام دهند. آنها درصورتی می‌توانند خون اهدا کنند که چندین سال از تاتو کردنشان گذشته باشد و آزمایش‌های دقیقی برای کنترل کیفیت خونشان داده باشند. یکی از راه‌های انتقال هپاتیت، خون است و هر وسیله‌ای که هنگام استفاده از آن خونریزی رخ دهد، می‌تواند باعث انتقال هپاتیت شود.

در تاتو هم از سوزن استفاده می‌شود و احتمال خونریزی وجود دارد. اگر سوزنی که استفاده شده آلوده باشد، فرد را به ویروس آلوده می‌کند. تاتو به‌ویژه در انواعی از تاتو که ماده تاتو به زیر پوست تزریق می‌شود، می‌تواند باعث انتقال بیماری‌هایی مانند هپاتیت B، C و ایدز شود. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نظام پرستاری، افرادی که خالکوبی می‌کنند ۹‌برابر بیشتر از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به هپاتیت C قرار دارند.

دکتر مسعود مردانی متخصص بیماری‌های عفونی در گفت‌وگو با خبرنگار ما نیز گفت: تاتو اگر در شرایط غیربهداشتی استفاده شود می‌تواند انواع بیماری‌های عفونی که با خون منتقل می‌شود را به دیگران منتقل کند. در ایران هپیاتیت C و B به‌دنبال تاتو گزارش شده است. این افراد حتما از استریل بودن محل و ابزار تاتو مطمئن شوند. همچنین فرد تاتو‌کننده نباید بیمار باشد، برخی از تاتوکننده‌ها در آرایشگاه‌ها ابتدا سوزن را در بدن خود امتحان می‌کنند. وی با رد ارتباط افزایش خطر ابتلا به سرطان با انجام تاتو گفت:

اگرچه ارتباطی بین این دو وجود ندارد، فکر می‌کنم اگر کسی به سرطان مبتلا شود بهتر از ابتلا به ویروس HIV است. بسیاری از کسانی که HIV مثبت هستند از بیماری خود مطلع نیستند بنابراین ناخواسته می‌توانند بیماری را به دیگران منتقل کنند. بسیاری از جوانان نیز برای انجام تاتو به کشو‌رهای جنوب شرق آسیا سفر می‌کنند به‌دلیل گسترش بیماری‌های جنسی در این مناطق، تاتو آنها را بیشتر در معرض بیماری قرار می‌دهد.

کد خبر 236712
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز