مریم شیرمستی در گفت وگو با ایسنا، در خصوص خواص به گفت: این میوه که معمولا در فصل پاییز بیشتر وارد بازار میشود فیبر زیادی دارد که این فیبر میتواند برای کاهش اسید اوریک و کلسترول مفید باشد.
وی افزود: این میوه کم کالری است و میتواند در دسته سبزیجات نیز دستهبندی شود و چون مقدار قند موجود در آن کم است مصرف آن برای افراد مبتلا به دیابت ممنوعیتی ندارد.
به گفته این کارشناس تغذیه، ویتامین C موجود در این میوه برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است.
شیرمستی با اشاره به رنگ زرد موجود در به، یادآوری کرد: این رنگ زرد نشان دهنده وجود بتاکاروتن و پیش ساز ویتامین A است که میتواند برای شادابی پوست و پیشگیری از انواع سرطان مفید باشد.
وی خاطرنشان کرد: فیبر فراوان موجود در این میوه همچنین در پیشگیری از یبوست و سرطان روده مفید است.
این کارشناس تغذیه با بیان خواص درمانی دانههای "به" هم افزود: این دانهها اگر در آب گرم قرار گیرند موسیلاژ موجود در آن آزاد میشود و این ترکیبات ژله ای برای التهاب تارهای صوتی و ریه مفید است.
شیرمستی تصریح کرد: به پخته و بخارپز برای عفونت ریه و سرماخوردگی مفید است و می تواند در تقویت سیستم تنفسی مفید باشد.
وی ادامه داد: مزه تلخ و گس به نرسیده ناشی از ترکیبات مازوتی موجود در آن است که در زمان رسیدن میوه به قند تبدیل میشود.